News from nowhere. The road to newspeak (Albiste eta zipriztin batzuk) (eta 3)

Hasierarako, ikus ondokoak:

News from nowhere. The road to newspeak (Albiste eta zipriztin batzuk)

EPI galduaren bila (Marcel Proust berria)

News from nowhere. The road to newspeak (Albiste eta zipriztin batzuk) (2)

Segida:

ICEC

(Non daude euskaldunak?)

2014an:

(i) Urte berezi bat

Anna Arqué
2014.eko Urtarrilak 1

Ja arribat l’hora!! Ja som a l’any 2014!! l’any que podrem votar en Referèndum Sí a la Independència!
‘Demà (avui) és el primer full blanc d’un llibre de 365 pàgines.
Escrivim-ne un de bo! 2014′

(ii) Autodeterminazioa

Anna Arqué

2014.eko Urtarrilak 31

www.30m2014bru.cat …perquè no farem NiUnPasEnrere!

 

(iii) Euskaldunak, non ote?

«Gure prozesuak bakanak direla sinetsarazi nahi digute Rajoyk eta Cameronek»

Kataluniako independentzia prozesuan mugarri izandako Arenys de Munteko erreferenduma antolatu zuen Arquek. Hango alkatearekin, mugimendu hura azalduko du gaur Etxarri Aranatzen.

(https://www.berria.eus/paperekoa//027/001/2014-02-01/gure_prozesuak_bakanak_direla_sinetsarazi_nahi_digute_rajoyk_eta_cameronek.htm)

Anna Arque i Solsona (Lleida, Katalunia, 1972) Kataluniako Kontsultaren Aldeko Koordinakunde Nazionalekoa da. Herri galdeketak Katalunian izenburupean, Etxarriko kultur etxean mintzatuko da gaur, Nafarroan, 11:30ean, Arenys de Munt herriko alkate ohi Josep Manel Ximenisekin batera. Elkarrizketaren bertsio luzea, Berria.info-n dago.

Independentziari buruzko lehen galdeketa Arenys de Munten egin zenuten, 2009ko irailaren 13an. Espero al zenuten orduan, arrakastaz arrakasta, gaurko egoerara heltzea?

Ikusi genuenean zenbat jende zegoen bozkatzeko zain, bai, hasi ginen pentsatzen zer edo zeren hasiera izango zela. Kontuan hartu Espainiako Estatuaren mehatxua izan genuela, eta zarata handia egin zutela. Egun hartan pentsatu genuen koordinakunde bat sortzea. Ezin duzu inoiz esan zelako eragina izango duen, baina argi erakutsi genuen posible dela, barruko eta kanpoko politikarien, erakundeen edo estatuaren ezetzaren aurretik herriaren baietza dagoela. Burujabetza gure esku dago [euskaraz dio].

(…)

Orain zein da herritar mugimenduen eginkizuna?

Bruselarako manifestazioa prestatzen ari gara, martxoaren 30erako. Flandriarrekin eta eskoziarrekin joango gara. Eskoziatik galdetu didate Mariano Rajoy eta David Cameroni buruz. Jakina, gure prozesuak aurrera ateratzea nahi ez dutenek elkarrekin lan egiten dute. Horretarako duten tresnetako bat da guri sinetsaraztea gure prozesuak bakanak direla. Europarrak gara, eta milioika katalan zein euskalduni eskubideak ukatze, bidegabekeria da beste europar guztientzat.

Apirilaren 13an egingo da Euskal Herrian lehen herri galdeketa, Etxarri Aranatzen. Zuen mugimenduaren pareko baten hasiera izango da?

Guretzat mugarri izan ziren. Erreferendumen aurretik jendeak ez zuen adierazten independentzia nahia —sentitu arren— ez zutelako horretarako giro positibo, transbertsal eta herritarrik. Ondoren hasi ziren estatistikak gehiengo independentziazalea agertzen. Lehen, independentzia ametsa, utopia edo norbere baitako sekretua bazen ere, galdeketetan bat-batean gogo kolektiboa bihurtu zela ikusi zuen jendeak. Batzarretan honela esaten zuten: «Hara, goiko bizilaguna!», «hara, nire lehengusua!». Euskal Herriarentzat ere kutsatze mekanismoa ona litzateke, jendeak jendearentzat egiten duelako. Horrek jarri zituen politikariak tente.

(iv) Sinadurak

Anna Arqué

Signem Totes i Tots un Sí rotund per el Dret Universal d’Autodeterminació i en contra qualsevol oposició i amenaça al seu exercici!!
Som ciutadans Europeus, digues Sí a la Democràcia! i a que la UE garanteixi el seu exercici!!
Som nació, actuem com a nació! Ni Un Pas Enrere

International Commission of European Citizens – ICEC

L’ICEC reuneix les organitzacions,…

(v) Manifestazioa

(vi) Non zeuden euskaldunak?

L’Europa de les nacions se cita a Brussel·les el 30 de març

Catalans, flamencs, escocesos i ciutadans d’arreu del continent favorables a la construcció d’una Europa de nacions tenen una cita el 30 de març a Brussel·les, per visualitzar la petició de reconeixement del Dret Universal d’Autodeterminació (…)

(…) hi ha convocada una gran manifestació que recorrerà la capital belga i europea amb el lema ‘It’s about Democracy! Yes! To selfdetermination’.

Convocada per la International Comission of European Citizens (ICEC) amb el suport d’entitats com CIEMEN, Ara o Mai, Catalunya Diu Prou, CADCI, Intersindical-CSC, Institut Nova Història, FNEC, Gent de la Terra , Club FNEC, Sobirania i Progrés entre d’altres, la manifestació servirà també per mostrar el suport de les més de 450.000 signatures recollides en favor del reconeixement del dret d’autodeterminació i demostrar el compromís del poble català per celebrar el 9 de Novembre la consulta sobre el futur polític tal i com han acordat representants de la majoria de partits polítics catalans. La marxa compta amb el suport de l’Aliança Lliure Europea (ALE), partit europeu del que són membres ERC, SNP, BNG, PSM i Unitat Catalana, entre d’altres.

La manifestació, per a la qual s’ha organitzat un servei d’autobusos des de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, inclourà les actuacions musicals dels grups La Carrau i del duet format per David Rossell i Titot.

(vii) Europe, we will vote!

Anna Arqué

El missatge per a la manifestació del 30 de Març a Brussel.les:
‘Europe, we will vote!‘ El meu escrit a:
http://www.tornaveu.cat/…/30-de-marc-a-brusselles-niunpasen…

tornaveu.cat

«Europe, we will vote!

Aquest 30 de març del 2014 internacionalitzarem la determinació dels catalans a celebrar el referèndum del 9 de novembre sobre la independència de Catalunya. Comunicarem al món que els catalans, els ciutadans i els nostres representants polítics amb majoria parlamentària per fer el referèndum, no farem ni un pas enrere!! Perquè Som Nació, ens Sabem Nació i coneixem els nostres Drets.

Des del total reconeixement del Dret d’Autodeterminació dels Pobles exigim obertament que se’n garanteixi l’exercici.

(viii) Martxoak 30: manifestazioa

Centro Studi L’insorgente is with Antonio Guadagnini and 8 others in Brussels, Belgium.

manifestazione per l’autodeterminazione dei popoli, Bruxelles 30 marzo 2014
https://www.europeancitizensdecide.eu/p…

manifestazione per l’autodeterminazione dei popoli,…

(ix) Estem preparats

Anna Arqué

El meu escrit sobre la manifestació a Tribuna, ‘Estem preparats’:
http://www.tribuna.cat/opi…//estem-preparats-07-04-2014.html
Ja hem tornat i començarem a publicar sobre aquesta fantàstica i única experiència! Gràcies i felicitats a tothom!! #Guanyarem

Anna Arqué

Portaveu de l’International Commission of European Citizens (ICEC)

Estem preparats

(http://www.tribunacatalana.cat/opinio//estem-preparats-07-04-2014.html)

El 30 de març a Brussel·les milers de ciutadans Europeus ens vàrem manifestar en defensa del Dret Universal d’Autodeterminació i en contra de qualsevol oposició, dificultat i amenaça al seu exercici. 

Però el 30M va ser una declaració de principis que va anar més enllà del que es desprèn de l’enunciat anterior.

Per començar, el 30 de març vam trencar la inexistent bilateralitat entre Espanya i Catalunya per la resolució del conflicte polític ambdós nacions, no perquè aquesta no pogués haver estat certa sinó perquè fer veure que pots viure en una bilateralitat quan una de les parts no reconeix l’afer ni reconeix l’altra part del binomi és un absurd.

Candidats a Eurodiputats, candidats a president d’estat, senadors, diputats, activistes i ciutadans de molts diferents països europeus ens vàrem coordinar per deixar clar que la defensa de la pràctica democràtica quan aquesta li es negada a un poble, és internacional i multilateral.

(…)

Els catalans, com els milions de ciutadans que som dins el marc sociopolític europeu, entenem que els nostres drets ho són per una realitat pròpia innegable i no pas per una realitat dependent de l’arbitrari sentit democràtic d’un estat espanyol que ha adoptat com a necessària la constant negació del nostre poble per a la seva pròpia construcció nacional. Els catalans hem assolit democràticament com a col·lectiu, una majoria social i política a favor del referèndum que farem el 9 de novembre sobre la independència de Catalunya, i a Brussel·les hem comunicat un missatge inequívoc: ‘Europe, we will vote!, Europa, votarem! Senzillament, perquè som Nació, i el que és igualment important: ens sabem Nació i coneixem els nostres drets.
(,,,)

(x) 2009ko artikulu berridatzia

Anna Arqué

… sembla que estem al mateix punt que al 2009, la VINCULACIÓ del referèndum és una decisió política! Ja ho deiem a l’entrevista a La Vanguardia al Desembre 2009:

Anna Arqué: “El referéndum por la independencia será vinculante aunque no lo sea jurídicamente”

Es responsable de Comunicación Internacional de la Coordinadora de la Consulta sobre la Independència

Raquel Quelart

11/12/2009 01:30

El próximo domingo 161 municipios catalanes celebraran una consulta popular para preguntar a la ciudadanía si está a favor o en contra de que Cataluña sea independiente. La historia dirá si el referéndum, que Arenys de Munt ya celebró en septiembre, se quedará en una simple anécdota. De momento, la iniciativa ha conseguido tener una cierta repercusión mediática a nivel internacional. Muestra de ello es que el mismo día en que se lleve a cabo la consulta tendrá lugar en Québec una concentración a favor del derecho a la autodeterminación de Cataluña. Anna Arqué es la principal responsable de la labor didáctica del referéndum más allá de la frontera de España con Europa y una de las caras más visibles de la Coordinadora de la Consulta sobre la Independència.
– Después de la consulta de Arenys, ¿era de esperar que 230 municipios se unirían a la convocatoria?
– Desde el principio supimos que lo de Arenys no se quedaría sólo en una anécdota, sobre todo por la cantidad de soporte moral que recibió aquella consulta. Lo que no esperábamos es que tres meses después la misma acción se repitiera en más de doscientos municipios.
(…)
– ¿Considera que una sentencia adversa del TC sobre el Estatuto catalán podría dar alas al independentismo?
– El estatuto catalán no existe, está muerto, lo que nos quieren devolver ahora ya no es nuestro, por lo que pueden hacer lo que quieran con él. Por tanto, todo este posicionamiento de los medios catalanes en defensa del texto estatutario no liga demasiado con el proceso de la consulta. ¿Por qué quieres defender algo apelando a tu soberanía si no existe? Nos da lo mismo la sentencia del TC.
– ¿Qué opina sobre el posicionamiento del Gobierno español en las consultas de autodeterminación?
– El Estado español está secuestrado por el miedo que tienen a consultar a los ciudadanos sobre la soberanía. Es un miedo a preguntar que dentro de un sistema democrático no se entiende. Hay una falta de entendimiento democrático o pocas ganas de ejercer esta democracia.
(…)

(xi) Non daude euskaldunak? Non dago ikurrina?

Anna Arqué(e)k Iatz • jetzt • śën • adesso • now(r)en argitalpena elkarbanatu du.

Davant la Generalitat de Catalunya molts dels 100 Observadors Internacionals es trobaven per fer-se una foto conjunta de suport a Catalunya!! #ICEC

Iatz • jetzt • śën • adesso • now erabiltzailearen argazkia.

Hortaz, non zeuden euskaldunak?

Argi dagoenez, betiko kontrolatzaileek ezin zuten EPI kontrolatu. Halaber, ezin zuten ICEC kontrolatu edo eta manipulatu ere (ezta kontrolatuko ere!).

Beraz, zer egin?

Txiringito bat muntatu: Gure Esku Dago, mandangaren inguruan arituko zena, eta erabat kontrolatuta izango zena eta dena.

Gehigarriak GED dela eta

Gure Esku Dago: zer?

Derecho a decir, aka, mandanga delako horren aurka dagoen bat

Bukatzear dago!

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude