News from nowhere. The road to newspeak (Albiste eta zipriztin batzuk)

2011n:

(i) Anna Arqué(e)k ohar bat argitaratu du

…Right to decide? no, Dret d’Autodeterminació!

El ‘dret a decidir‘ d’una Nació és com el dret a respirar d’una persona, és obvi i natural, i si es posa damunt la taula de debat, el que fem, de manera innocent, o no, és generar el dubte de si realment el tenim aquest dret i rebaixa, la posició guanyada de manera natural pel sol fet que SOM UNA NACIÓ. A Catalunya i les nacions sense estats propis el que exigim és exercir el Dret d’autodeterminació, que és l’acció positiva i democràtica per determinar que vols ser: Estat o autonomia. L’inventat, ingenu o ‘trampós’, segons qui l’utilitzi, ‘dret a decidir’ no té cap cos jurídic internacional i no s’entén. Parlar-hi a la Comunitat Internacional del ‘Right to decide’ és no dir RES, siguem eficients amb els missatges que enviem!! digue’m les coses pel seu nom, és sempre el camí més ràpid! fora la por! — Universal Right of Self-Determination — Catalonia Next State of Europe! 🙂 //*//

(ii) Anna Arqué La consulta SOBRE la Independència i no PER la Independència... per fí ho vàrem poder dir des de TV3 a milers de Catalans i Catalanes

2011.eko Apirilak 16

(iii) Barcelona Decideix informa Rajoy i Mayor Oreja sobre la consulta per la independènci

Anna Arqué informa Mayor Oreja i Mariano Rajoy de la consulta de Barcelona Decidex. / ARA

(https://www.ara.cat/politica/anna_arque-mayor_oreja-consulta_sobiranista-mariano_rajoy_0_410959501.html)

Hasieran EPI zen

2012an:

(i) Anna Arqué(e)k Eugènia Oliveras(r)en argazkia elkarbanatu du.

European Partnership for Independence – Al.liança Europea per la Independència. Els ciutatadans i les entitats dels diferents territoris, els moviments socials de les diferents Nacions que lliuten i treballen democràticament per la independència coordinats en un front comú d’acció Internacional! Junts cada dia dins i fora el país! Volem, podem i Guanyarem!

(ii) Newspeak delakorantz

El derecho a decidir (sic) pertenece a los pueblos, no hay que pedirlo�

p016_f01.jpg

Anna Arqué y Steven Vergauwen

Representantes de «European Partnership for Independence»

Anna Arqué (Lleida, 1972) pasa esta semana en Euskal Herria, junto con representantes del EPI como el flamenco Steven Vergauwen, con motivo del 75 aniversario del bombardeo de Gernika. Portavoz del movimiento catalán «Welcome Mr. President», participó activamente en las consultas por la independencia del pasado año. Hoy estará, con otros miembros del EPI, en el Liceo de Gernika, a las siete de la tarde.

¿Qué tienen en común una catalana y un flamenco? Pudiera parecer un chiste, pero nada más lejos de la realidad. Anna Arqué y Steven Vergauwen son miembros del EPI (European Partnership for Independence), una asociación europea que engloba a organizaciones sociales de Flandes, Escocia y los Països Catalans con un objetivo en común: conseguir la independencia mediante el ejercicio del derecho de autodeterminación.

Junto a otros representantes catalanes y flamencos, están en Euskal Herria con motivo del 75 aniversario del bombardeo de Gernika, para conocer de primera mano lo que la villa foral simboliza.

«Gernika representa la dignidad de un pueblo que resiste frente a la injusticia de un fascismo ocupante -comenta Arqué-. Gernika significa dignidad, esperanza y coraje». Vergauwen, por su parte, comenta que los jóvenes de Flandes estudian lo ocurrido en Gernika. «De esta manera, se ha generado cierta sensación de empatía y aprecio hacia la causa vasca» explica.

El lema elegido por Gernika Batzordea para este aniversario es «Askatasuna, bakea… autodeterminazioa». Tres conceptos que Arqué considera «inseparables»,(…)

En ese sentido, considera que es necesario transmitir que «el `demos’, el pueblo, el sujeto de decisión, está en Euskal Herria, en los Països Catalans, en Flandes». Por lo tanto, la autodeterminación es, a su juicio, «un derecho que nos pertenece a todos los pueblos, no algo que tengamos que pedir al país ocupante».

(…)

Tirando de ese hilo, Arqué disecciona la realidad de su país: «La clave del éxito en los Països Catalans es la normalización del concepto de independencia. Hoy en día es normal que cualquier persona converse con sus vecinos sobre su identidad nacional, y eso es un auténtico logro en sí mismo»

De la misma manera, califica de «importante avance» las recientes consultas por la independencia realizadas en muchos municipios catalanes, «demostrando que la sociedad se puede organizar una consulta espontánea, surgida del pueblo y para el pueblo».

(iii) Album Askatasuna, Bakea, Autodeterminazioa…! (I)

(iv) Catalans, bascos, escocesos i flamencs presenten oficialment a Europa la voluntat de ser independents

Totes quatre nacions han presentat al panorama internacional The Europenean Partnership for Independence amb el suport de polítics europeus, nacionals i d’organitzacions socials

27 de juny de 2012 18:55 h

The Europenean Partnership for Independence, una entitat fruit de la unió entre catalans, escocesos i flamencs partidaris de la independència del seu país, ja camina de manera oficial per Europa. Ahir es va presentar al Parlament Europeu a Brussel·les i també a Gant rebent un important suport de la societat civil. També es donarà a conèixer a l’associació d’acadèmics i empresaris Pro-Flandria. S’inicia així un projecte comú per tal d’explicar a la comunitat internacional la voluntat de totes 4 nacions de esdevenir independents. Per fer-ho, es compta amb el suport de l’actual President de l’Europenean Partnership for Independence, la flamenca Fierda Brepoels, així com la presència de l’eurodiputat escocès Ian Hudghton (SNP), el basc Izascun Bilbao (PNV), i el català Raül Romeva (ICV).

La conferència ha comptat també amb la significativa presència de’n Josep Manel Ximenis, Batlle d’Arenys de Munt (CUP), en Jordi Soler, alcalde de Caldes de Montbui (ERC), Erika Casajoana (CiU), Joan Lladó (President ERC de Mallorca), en Igor Zulaika de l’esquerra abertzale i Brian Carty from de Sinn Fein (Bublin). Les mostres de suport per EPI són amples i plural, afegir les de Ramon Tremosa, Eurodiputat (CIU), l’Uriel Bertran, Secretari General de SI i en Vila d’Abadal, alcalde
de Vic (UDC) i President associació dels municipis per la independència, entre d’altres.

(v) La UCE de Prada, punt de trobada de l’independentisme català, basc, escocès i flamenc

La Universitat Catalana d’Estiu acollirà tres actes relacionats amb els processos d’alliberament dels pobles

10/08/2012

Cartell de 'Gazta zati bat' bilaketarekin bat datozen irudiak

Cartell de ‘Gazta zati bat’

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) serà escenari aquest any de tres esdeveniments relacionats amb l’independentisme català, basc i escocès. Els actes, organitzats per la Vicerectoria de relacions Internacionals de la UCE amb la col·laboració de l’European Partnership for Independence (EPI), se celebraran els dies 17, 18 i 19 d’agost i comptaran amb la presència de polítics, acadèmics i activistes internacionals que treballen pel mateix objectiu: la independència de les seves nacions però que ho fan des de perspectives i contextos sociopolítics diferents.

Els municipis en els procés d’independència

Representants i batlles de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) compartiran taula amb Steven Vergauwen, director del moviment social flamenc (VVB), membre fundador de l’European Partnership for Independence (EPI), i Karmelo Landa, professor Universitat d’Euskal Herria (UPV-EHU). En aquest cas s’explicarà, també per primer cop a Catalunya, el cas flamenc de la insubmissió dels batlles davant l’agressió lingüística francòfona en territori flamenc.

A la jornada, titulada “Els municipis en els processos per la Independència” i que tindrà lloc diumenge 19 d’agost a les cinc de la tarda a l’Auditori de la UCE, hi participaran Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt (CUP) i secretari general de l’AMI; Josep Andreu, alcalde de Montblanc (ERC) i membre de l’AMI; Josep Maria Roigé, alcalde de Balaguer (CiU) i membre de l’AMI; Toni Albà, actor i director de teatre; Steven Vergauwen, vicepresident de VVB i coordinador flamenc per l’EPI i Karmelo Landa, exeurodiputat per Herri Batasuna i professor de la Universitat d’Euskal Herria. L’acte serà moderat per Anna Arqué, vicerectora de relacions internacionals de l’UCE.

Amb aquesta taula rodona, la UCE i l’European Partnership for Independence, parteix de la base que els batlles poden jugar un rol determinant a l’hora de recollir el batec dels ciutadans dels municipis i liderar les reivindicacions sobiranes que van sorgint.

(…)

Euskal Herria

Qui també ha triat Prada per presentar-se per primer cop als Països Catalans ha estat “Gatza zati bat”, una producció de Nazioen Mundua, plataforma membre d’EPI i coordinadora basca dins l’aliança Europea per la Independència. A l’acte, que se celebrarà dissabte 18 d’agost a les onze de la nit al Cinema Lido de Prada, hi participaran Angel Oiarbe i Garbiñe Zurutuza, membres de Nazioen Mundua.

Idiazábal, un petit poble d’Euskal Herria molt conegut pel seu formatge, és l’escenari elegit per Jon Maia, director del documental “Gatza zati bati”, i Nazioen Mundua, plataforma que ha produït el treball, per explicar al món que un tros de formatge, un tros d’identitat local, és una part d’un collage universal de múltiples identitats on per cadascuna d’elles els mateixos drets i deures necessiten d’estar reconeguts per garantir igualtat, justícia i pau.

(vi) Anna Arqué(e)k esteka bat atsegin du.

Catalan Parliament votes in favour of Self-Determination (Approved official text translated to english)

Catalan Parliament resolved in favour of Self-Determination, almost two thirds of its…

www.epicentres.info

(vii) Anna Arqué(e)k NacióDigital.cat(e)ko artikulu bat atsegin du.

2012.eko Urriak 25

Nació Digital: Iniciativa popular pel dret d’autodeterminació a la Unió Europea

Presentació de l’EPI al Parlament Europeu el passat 21 de juny Foto: EPIDiversos…

NacióDigital.cat

(viii) Moviments socials d’Escòcia, Flandes, Catalunya i Euskal Herria presentaran una iniciativa conjunta a la Comissió Europea per l’exercici del dret d’autodeterminació

European Partnership for Independence’ (EPI), l’aliança Europea dels moviments socials de Flandes, Escòcia, Catalunya i Euskal Herria, la presentaran aquest novembre

25 d’octubre de 2012 11:40 h

Gero ICEC azaldu zen

ICEC, zeren EPI desagertu baitzen (euskaldun batzuei esker): ikus EPI galduaren bila (Marcel Proust berria)

Gaingiroki bada ere, eta euskaldunei dagokienez, bilakaera/desagertze horren mugarriak ikusiko ditugu, euskaldun batzuek egindako pasteleoaz bere osotasunean jabetzearren…

(Segituko du)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude