News from nowhere. The road to newspeak (Albiste eta zipriztin batzuk) (2)

Hasierarako, ikus News from nowhere. The road to newspeak (Albiste eta zipriztin batzuk)

Baita EPI galduaren bila (Marcel Proust berria) ere

Segida:

ICEC (euskaldunik gabe, euskaldun batzuei esker)

2013an:

(i) Europeus per l’autodeterminació

Anna Arqué – Portaveu de l’European Partnership for Independence (EPI)

(…) els moviments socials escocès, català, flamenc i basc a escala internacional amb relació a l’exercici del dret universal d’autodeterminació a Europa: “El fet que milions de ciutadans europeus, com ho som els catalans i els bascos, no puguem exercir el dret universal d’autodeterminació sense dificultats ni amenaces, no és un fet que ens concerneix només als ciutadans europeus que patim aquest dèficit democràtic, sinó que concerneix i afecta tots els ciutadans europeus, també l’alemany i el finlandès, perquè és en territori euro-peu que aquest dret és vulnerat’” (European Partnership for Independence – EPI).

(…)

Subscriure els drets humans per part de les institucions europees i recollir-los, com han fet, en els mateixos articulats del tractat de la UE significa reconèixer i assumir el deure polític que possibilita el seu exercici. El reconeixement del dret d’autodeterminació per part de les institucions no es limita a tenir-lo redactat i emmarcat en parets oficials, sinó que comporta una responsabilitat política que obliga a crear els mecanismes necessaris que possibiliten el marc adequat per exercir-los. El reconeixement europeu, doncs, ha de sortir fora l’estètica dels endogàmics afalagaments institucionals i s’ha de poder tocar, utilitzar, per aquesta sempre tercera persona dels discursos polítics: la gent, nosaltres, els ciutadans anònims.

(…)

Europa crearà els procediments de transició necessaris, perquè reconèixer políticament el dret d’autodeterminació significa precisament això: acompanyar el procés, que neix de la mateixa sobirania dels pobles, garantint les passes que fan possible l’exercici d’aquest dret amb la introducció dels tecnicismes necessaris. Només hi ha una manera d’intentar parar la independència de Catalunya, i aquesta és creant el dubte, fent por, intentant que els catalans interioritzin la necessitat de marcs polítics estatals favorables que o bé són impossibles o bé ens faran perdre un temps que no tenim.

(…) escocesos, catalans, flamencs i bascos cridem a l’esmena i ho fem promocionant la recollida d’un milió de signatures europees que testimoniïn la voluntat dels ciutadans europeus perquè les institucions garanteixin l’exercici del referèndum d’autodeterminació de les nacions històriques amb una majoria social i/o política que així ho demani.

Deu mil ciutadans catalans vàrem trucar a la porta del Parlament de Catalunya el maig del 2009 amb una iniciativa legislati-va popular (ILP) per iniciar el procés oficial d’autodeterminació;el desembre passat, juntament amb ciutadans d’altres nacions, vam trucar també a la porta de les institucions europees per presentar una petició formulada per experts jurídics internacionals per acomodar el dret d’autodeterminació dins la UE.

De la mateixa manera que el moviment social català amb el massiu procés de la consulta popular per la independència ha aconseguit que el procés d’autodeterminació s’oficialitzi, els ciutadans europeus també farem el procés necessari perquè les institucions europees visquin, en primera persona, el clam de les nacions sense estat a Europa per acomodar formalment aquest dret humà i universal. Un dret universal que, com tots els drets universals i essent conseqüent amb el seu nom, té efecte erga omnes, que vol dir d’aplicació en tots els temps (no prescriu), arreu i sense limitacions competencials.

Les institucions europees poden decidir entre variades formes legals: dictàmens, lleis, declaracions… No recau en la ciutadania marcar la manera, aquesta és la seva responsabilitat política; la nostra és implicar-nos per fer de la denúncia de la injustícia l’oportunitat de la justícia!

European Citizens Decide és el nom de la campanya internacional amb què recollirem durant aquest 2013 més d’un milió de signatures, una acció internacional organitzada per la International Commission of European Citizens, on se sumen, a més dels moviments socials europeus, tots aquells ciutadans que lluiten per una Unió Europea fidel als seus valors fundacionals de democràcia, llibertat, justícia, igualtat i pau.

Com deia Václav Havel: “L’esperança no és la convicció que això sortirà bé sinó la certesa que això té sentit, surti com surti.” Tots junts farem que surti bé!

(ii) Un milió de signatures per l’autodeterminació

Anna Arqué

La ICEC prepara una iniciativa legislativa popular a nivell europeu per a que la Unió Europea admeti al seu tractat el dret dels pobles que la integren a autodeterminar-se

(https://www.naciodigital.cat/noticia/50855/milio/signatures/autodeterminacio)

(iii) Herri kontsultak

Les consultes populars tanquen el cercle

Els impulsors del moviment sorgit a Arenys de Munt el 2009 reapareixen per reclamar que d’aquí al setembre es fixi data per a la cita oficial, i sigui abans del 31 de maig

Volen una pregunta clara i única, i no accepten plans B

(http://www.elpuntavui.cat/article/3-politica/17-politica/651365-les-consultes-populars-tanquen-el-cercle.html)

(iv) GURE ESKU DAGO (FICOBAn) eta NEWSPEAK

Anna Arqué

Arribats d’Euskal Herria!! us passo enllaç d’una completa crónica que fa el diari en paper i digital ‘Gara’ sobre l’acte de presentació de la campanya social i nacional ‘Gure Esku Dago’ (Està en les nostres mans) on vaig intervindre com a convidada internacional!

Gure Esku Dago relanza la demanda del derecho a decidir (sic)

(https://gara.naiz.eus/paperezkoa/20130609/407185/es/Gure-Esku-Dago-relanza-demanda-derecho-decidir)

Nace una dinámica popular con el reto de aunar a toda la ciudadanía que está a favor del derecho de autodeterminación.

Interiorización práctica

Anna Arqué continuó explicando que el derecho a la autodeterminación es universal, un principio fundamental, y que para ejercerlo la llave son precisamente los movimientos sociales y las dinámicas populares. Señaló la necesidad de pasar «de la teoría a la interiorización práctica de que verdaderamente está en nuestras manos». Como ejemplo puso a su propio pueblo. Allí, «gracias a la dinámica popular y a esa creencia», la mayoría parlamentaria se ha responsabilizado para celebrar un referéndum sobre el derecho de autodeterminación.

«Cuando dicen que no podemos ejercer ese derecho, mienten -advirtió con fuerza-. Y mentirán todas las verdades que sean necesarias. Por eso es imprescindible la implicación de la ciudadanía, la única manera de parar la mentira».

(v) Bai edo Bai

Anna Arqué

Després de la cadena… Manifestació pel Referèndum 2014 “Sí o Sí”!!

Qui necessita de permís de l’Estat espanyol viu amb un marc mental autonomista.

Som una Nació, som sobirans i la cadena més important és la que farem, si és necessari, defensant les urnes del Referèndum sobre la Independència al 2014, endavant!! Tots a la manifestació a exigir que es cumpleixi el mandat democràtic i es marqui “data i pregunta”!

Anna Arqué erabiltzailearen argazkia.

(vi) Ezker independentista

L’esquerra independentista avança el seu model d’estat

(http://www.elpuntavui.cat/article/3-politica/-/676866-lesquerra-independentista-avanca-el-seu-model-destat.html)

La tradicional manifestació de la Diada Nacional guanya color amb algunes famílies que venien de la Via Catalana

Mantenen un to decidit per una independència que trenqui amb tot

(…)

Anna Arqué, vicerectora de relacions internacionals de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) celebrava ahir al vespre la visita del líder dels flamencs, Jean Jambon, amb una desena d’acompanyants. Venien per saber si Catalunya assumeix la seva força com a nació. La manifestació del “sí o sí” la va convocar el col·lectiu d’entitats Ara o Mai, European Partnership for Independence (EPI), CSC-Intersindical, Sobirania i Progrés, Institut Nova Història, FNEC, Fundació Catalunya Estat, Catalunya Diu Prou, PEN Català, Altres Andalusos, Escola en Català, CADCI, Deumil.cat, Súmate, Centre d’Estudis Sobiranistes, Gent de la Terra, Club FNEC. També s’hi van adherir a darrera hora membres de l’Obra Balear Cultural.

Les forces d’esquerres independentistes van fer via lateral avall. Va ser quan giraven cap a Santa Maria del Mar que, un grup d’encaputxats (protegits per altres que evitaven que els fessin fotos) van fer unes pintades en un edifici abandonat que deien: “Organitza’t i ataca el capital, el patriarcat, l’Estat espanyol i el francès”. En marxar, es van enganxar cartells de la manifestació del 19 d’octubre. Les forces d’esquerra dels Països Catalans deixen clar el seu camí amb el seu lema: Independència per canviar-ho tot. David Fernández, parlamentari de la CUP, va obrir els parlaments, tot recordant que la força no és la de tres parlamentaris, sinó de les 126.000 persones que els van votar i que segueixen fent-se sentir cada dia.

(…)

LES DATES

13.09.13

assemblea

a Arenys de Munt

per debatre i votar accions per a una mobilització contínua. L’impulsa la coordinadora nacional dels referèndums del 2009.

19.10.13

manifestació

nacional

que arrenca a la plaça Universitat

de Barcelona a partir de les sis de la tarda. El seu lema és inequívoc: ‘Independència per canviar-ho tot.’

(vii) REFERÈNDUM SOBRE LA INDEPENDÈNCIA 2014 SÍ O SÍ

Anna Arqué

Bloc entitats manifestació 11s2013:
‘Perquè hi hem votat a favor:
REFERÈNDUM SOBRE LA INDEPENDÈNCIA 2014 SÍ O SÍ
ara volem: Data i Pregunta’ #SomMajoria #NiUnPasEnrere

Anna Arqué erabiltzailearen argazkia.

(viii) ICEC eta sinadura kanpaina

Anna Arqué

‘No existeix cap altre èxit que no sigui el col.lectiu!!’ #EquipCat

Comencem aquesta vídeocampanya que reuneix multitud de testimonis a favor de l’Autodeterminació i en suport de la campaya internacional de l’ICEC!!

Gràcies!! Guanyarem perquè no farem #NiUnPasEnrere!!

Arriba a Catalunya la campanya internacional ‘1 milió de signatures per l’autodeterminació’

(http://www.elpuntavui.cat/article/3-politica/-/686449-arriba-a-catalunya-la-campanya-internacional-1-milio-de-signatures-per-lautodeterminacio.html?utm_source=botons&utm_medium=com_elpunt&utm_campaign=facebook))

Una quarantena de personalitats catalanes donen el seu testimoni en vídeo a favor de l’exercici lliure i democràtic d’aquest dret

La portaveu de l’ICEC, Anna Arqué, recorda que les institucions europees han de garantir la democràcia i els drets universals a tot el territori que representen,“on s’inclou Catalunya”

La campanya 1 milió de signatures per l’autodeterminació impulsada per l’International Comission of European Citizens (ICEC) es presenta a Catalunya amb una quarantena de vídeos en què personalitats catalanes de diversos àmbits fan pinya a favor del dret de les nacions a decidir el seu futur.

(ix) Bruselako manifestaziorako deialdia (euskaldunik ez dago!)

Anna Arqué

30 de Març del 2014 – Manifestació a Brussel.les per l’exercici a l’Autodeterminació!
Roda de premsa de presentació el dimecres 27 a les 12:00h a la sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonés.
http://www.elsingulardigital.cat/…/nova_manifestacio_indepe…

Oferiran gratis l’allotjament durant la marxa a Brussel·les

L’acolliment per la manifestació, promoguda des de l’ICEC, es fa per la col·laboració de famílies flamenques

(http://www.elpuntavui.cat/article/3-politica/17-politica/697074-10mil-segona-part.html?cca=1)

Els participants en la marxa similar a la iniciativa 10Mil.cat, que es va fer farà cinc anys, tindran allotjament gratuït. La marxa es repetirà el 30 de març vinent però amb una diferència respecte a la primera: Escòcia i Flandes també hi seran, perquè els moviments socials que ho promouen formen part de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC). Conjuntament, també, s’ha promogut la campanya de recollida d’un milió de signatures perquè els governs europeus reconeguin el dret a l’autodeterminació de les nacions. De moment se n’han compilat 355.000.

(x) Euskaldunik ez! Zergatik?
Anna Arqué

La manifestació internacional que convoquem Escocesos, Flamencs i Catalans a Brussel.les no surt a La Vanguardia però sí a l’ABC i Telecinco, entre d’altres, només una dada més

(x) Non daude euskaldunak?

Anna Arqué

Tenim preguntes, tenim data, i tenim la voluntat del Poble Català per celebrar el referèndum sobre la Independència de Catalunya.
I preveient l’eventual oposició de l’Estat Espanyol, tenim l’escenari perfecte perquè els
Catalans amb els Escocesos, els Flamencs i ciutadans de tota Europa, ens manifestem plegats a favor de la Democràcia, interpel.lant les institucions polítiques Europees sobre els drets fonamentals com el Dret Universal d’Autodeterminació que els Catalans com ciutadans Europeus que som, tenim, malgrat i per sobre, qualsevol reacció de l’Estat Espanyol en contra de la celebració del Referèndum i de la nostra expressió directa, pacífica i demòcrata.
Més informació: www.30m2014bru.cat
Signatures: www.europeancitizensdecide.eu
Endavant!! #SomCatalans #SomNació
No ens calen permisos i no admetrem amenaces!!

(xi) 2013an euskaldunak desagertu ziren nazioarteko eszenategitik. Zer dela eta?

Anna Arqué(e)k International Commission of European Citizens – ICEC(r)en argitalpena elkarbanatu du.

Traducció felicitació de l’ICEC:
Des de la ‘International Commission of European Citizens’ – ICEC, us desitgem un any 2014 ple d’èxits!!
Continuarem treballant a favor de la Democràcia i a favor dels valors que la Democràcia defensa: Llibertat, Justicia, Igualtat i Pau!!
I serem bel.ligerants contra qualsevol oposició a la pacífica i democràtica voluntat de les nacions Europees que volen legítimament expressar-se sobre la Independència.
Ens veurem tots i totes aquest 30 de Març del 2014 a Brussel.les!!
Molt Bon Any Nou 2014!! www.30m2014bru.cat

International Commission of European Citizens – ICEC

From the ‘International Commission of European Citizens’ ICEC, we wish you all a fulfilling 2014!!
We will all continue working in favour of Democracy and in favour of the values to which Democracy stands for: Freedom, Justice, Equality and Peace!!
And we will battle against any opposition to the peaceful and democratic will of those European nations aspiring to legitimately express themselves about Independence.
We will see us all the 30th of March of 2014 in Brussels!!
Happy New Year 2014!!

Hemendik aurrera maila internazionalean ICEC azalduko da, ez EPI

Gogoratu ondoko hau: EPI galduaren bila (Marcel Proust berria)

(Segituko du)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude