Greziako orakuluak segitzen du, etengabe, bere sakoneko ezjakintasunean

Y. Varoufakis: [la iniciativa DIEM 25 y Plan B] Son iniciativas paneuropeas impulsadas por demócratas comprometidos de todo el Viejo Continente, con el fin de parar la desintegración de la Unión Europea1.

B. Mitchell: Europako demokraziak eurogunea apurtu behar du

Y. Varoufakis: Esa primavera fue dinamitada con el cierre de los bancos, …

W. Mosler: Varoufakis se equivocó al ordenar el cierre de los bancos griegos2

Y. Varoufakis: (1) Sólo se puede parar la crisis de deuda pasando el dinero que acumula polvo en el sector bancario a inversiones necesarias … (2) si esas ideas no son las mismas que las de la Troika, chocará contra un muro de Innuendo, contra informaciones tóxicas, y acabará afrontando la amenaza del cierre de sus bancos (sic).

W. Mosler: (1) Irtenbidea edo soluzioa defizit handiagoak dira. EBk hori ez onartzekotan, aukera norberaren monetara itzultzea da in Etxepare gaurkotua (halabeharrez!) eta (2) ikus aurreko 2. oharra.

Y. Varoufakis: Antes de hablar del TTIP tenemos que saber qué hay en él, y no lo sabemos (sic). No sé qué hay en él, y tú tampoco lo sabes.

B. Mitchell: in Nazio-estatua ezina omen da,

Muga nazionalak existitzen dira, nazio-estatuak hor daude, ez dira desagertu.

Nahiz eta nazioarteko enpresak hor egon, nazio-estatuak badauka bere zeregina, agian inoiz baino handiago eta sendoagoa.

Kapital globalak ongi ulertzen du nazio-estatuaren boterea.

Arazoa Ezkerrean dago.

Irtenbiderako zipriztinak:

Enplegu osoaren afera 1930eko hamarkadarena bera da.

Moneta jaulkitzaileko gobernuek enplegu osoa lortu dezakete.

Horretarako, gobernuek etengabeko defizit fiskalak erabili behar dituzte, inongo zor publikorik jaulki gabe.

Mitchell-ek dioenez, It is time that the Left grasped that reality

Y. Varoufakis: El Estado griego debe dinero a los contribuyentes españoles y eslovenos aunque no deberíamos, no deberíamos haber tomado prestado ese dinero. Nos forzaron a hacerlo (sic) para salvar a los bancos, pero esa es otra historia.

Warren Mosler: Ikus ondoko linketan dagoena,

(a) Elkarrizketa Warren Mosler-ekin

https://www.unibertsitatea.net/otarrea/gizarte-zientziak/ekonomia/elkarrizketa-warren-mosler-ekin

(b) Jendeak uste duena, askotan, oker dago: DTM da zuzena (1)

https://www.unibertsitatea.net/otarrea/gizarte-zientziak/ekonomia/jendeak-uste-duena-askotan-oker-dago-dtm-da-zuzena

(c) Jendeak uste duena, askotan, oker dago: DTM da zuzena (2)

https://www.unibertsitatea.net/otarrea/gizarte-zientziak/ekonomia/jendeak-uste-duena-askotan-oker-dago-dtm-da-zuzena-1

Y. Varoufkis: No tienen ni idea (sic): su nivel de sofisticación en lo que respecta a finanzas, a economía… Si fueran estudiantes de primer año en su primer semestre de universidad yo los suspendería.

Joseba (ni neu, sorry): Varoufakis no tiene ni idea: su nivel de sofisticación en lo que respecta a finanzas, a economía… Si fuera estudiante de primer año en su primer semestre de universidad yo le suspendería.

Y. Varoufakis:

Galdera: Con la experiencia que tiene ahora, ¿cambiaría algo de su periodo como ministro? ¿Hay algo de lo que se arrepienta? ¿Algo que podría haber hecho mejor? 

Erantzuna: Cualquiera que responda a esa pregunta con un ‘no’ es peligroso. Por supuesto que cambiaría, cambiaría casi todo. Si hubiera sabido entonces lo que sé ahora… (sic)

Warren Mosler:

Varoufakis-en azken (aurreko) xelebrekeria

EBZ eta Varoufakis,

Warren Mosler eta Yanis Varoufakis,

Etxepare gaurkotua (halabeharrez!)

Bluff itzela den Varoufakis-ek segitzen du bere hitzontzikeriekin nonahi azaltzen, inongo jakituriarik gabe.

Azken aurrekoa hemen, ekonomia ia ukitu gabe, baina hitz asko, gehiegi erabiliz: Capitalism will eat democracy — unless we speak up (https://www.youtube.com/watch?v=GB4s5b9NL3I)3.

Dakitenek ere hitz egiten dute, askotan gainera.

Hona hemen eredu bat, Warren Mosler-ek irratian, ekonomiaz hitz egiten, ez hitzontzikeriaz: Warren Mosler (Federal Reserve And OECD)4.


1 Ikus ENTREVISTA CON EL EXMINISTRO DE FINANZAS GRIEGO: http://www.publico.es/politica/varoufakis-gobierno-espanol-y-otras.html.

3 Katalanezko transkripzioa: http://www.vilaweb.cat/noticies/varufakis-si-no-parlem-clar-el-capitalisme-es-menjara-la-democracia/.

Zatitxo bat: “En l’àmbit de la política econòmica global, imagineu-vos per un moment que les nostres monedes nacionals tenen un tipus de canvi flexible amb una moneda electrònica global. Moneda que imprimiria, diguem, l’FMI en nom de tots (sic) . Imagineu-vos més: imagineu que tot comerç internacional fa servir aquesta moneda. Diguem-ne cosmos. Unitats de cosmos. I amb tots els governs que s’han posat d’acord per a pagar uns quants cosmos a un fons comú proporcional al dèficit comercial del país, o a l’excedent comercial del país. Imagineu-vos que els fons s’usa per invertir en energies verdes, especialment en indrets del món que els fa falta. No és cap idea nova, aquesta: és el que Keynes va proposar el 1944 a ‘Bretton Woods’. El problema és que aleshores no tenien la tecnologia per a implementar-ho. Però ara, sí. Sobretot si anem a un context d’esfera econòmica i política unificada.”

Arazoa, alta, hau da: moneta ez dagokio teknologia mailari. Kontua da ez dagoela mundu gobernu bakar bat moneta hori, cosmos moneta, jaulkiko duena. Teoria ekonomiaren ABCa!

En teníem l’oportunitat, basada en el programa grec. Programa que, per cert, era el primer programa que demostrava aquesta negació (sic), i que volia arranjar-la. Dissortadament, els poders de la zona euro, de l’Eurogrup, van escollir de mantenir la negació.

W. Mosler-ek: Warren Mosler eta A Modest Response.

4 Hona hemen elkarrizketaren zati bat: “It’s a very small chance of reasonable sized government infrastructure program now but it proposed to the two Bernie Sanders when he first came with it’s trillion dollar infrastructure program. Say what that’s how you do what you should do is. Announced at a trillion dollar distribution to the states at a per capita basis for them to use as they please. Am with the specified purpose being infrastructure. In the requirement being there at the end of each year to have to account for every penny they spent to their voters. Who wouldn’t replace him with him doing to get it out of the federal government. The states do it because. This country has no appetite for the federal government doing it. What works better yet to stimulate the economy. If you had to choose between two yeah. Spending cut spending and capital spending or tax cuts at the worker level and talking about it in payroll tax cut. What has the most direct and it is to stimulating the US economy. Payroll tax cut purses you know shovel ready jobs took the same dollar amount of spending with. That the spending is direct and immediate 200% so spending is always. The same dollar bonds higher however this does nothing that says you can’t do a larger. Tax cut rather than baseball spending increase in get the same factors that is a dollar with the war and so what you have to look at is what defective so. The tax cut which I support him for I’d like to eliminate taxes.” (Amerikar trilioi bat = Europar bilioi bat).

Iruzkinak (1)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude