To be or not to be, that’s the question: primarioak tartean

Hasierarako, ikus ondokoak:

Autonomismoa versus Independentzia Katalunian eta Euskal Herrian

Kataluniako epaiketak

Segida, twiter batzuk:

(i) Behin ete berriz!

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1058345298584616961)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Antoni Puigverd

Una vegada més tenim constància que acceptaries qualsevol cosa per evitar el conflicte i per això no pots ser referència de gaire cosa.

Enric Vila(e)k gehitu du,

Antoni Puigverd @apuigverd

Una vegada més, però avui amb suplement de fàstic, tenim proves que el somni independentista era la resposta errònia, però inevitable, al somni d’un estat que tant sí com no pretén planxar Espanya a la francesa

2018 aza. 2

(ii) Bernat Dedéu

Bernat Dedéu‏ @BernatDedeu

(https://twitter.com/BernatDedeu/status/1058322111264157698)

Ara que ja hem tornat a certificar que els sociates són espanyols com déu mana avui jo faria un sopar groc amb cançons de Lluís Llach, una mica de ballaruca simbòlica i que Bea Talegón hi reciti el prospecte del Gelocatil.

2018 aza. 2

(iii) Anna Arqué

Anna Arqué Solsona‏ @anna_arque

(https://twitter.com/anna_arque/status/1058332671221420033)

El gest de la dignitat, avui, @govern @JuntsXCat @Esquerra_ERC @cupnacional @DemocratesCAT és fer efectiva la independència. L’independentisme màgic q espera gestos de l’EstatEsp ha fracassat, siguem dignes del moment històric, no ens feu ser una pàgina frustrada, volem i podem!!

2018 aza. 2

vicenç ‏ @vicencmi aza. 2

erabiltzaileri erantzuten @anna_arque @govern erabiltzaileari eta

erabiltzaileri erantzuten

Au si valenta, posa’t tu al davant

Anna Arqué Solsona‏ @anna_arque aza. 2

Hi són ells pq varen voler i prometre fer efectiu mandat, no és qüestió de valentina sinó d’honestedat política, compromís, responsabilitat de tota una història de país, són gestors no propietaris del nostre vot #FeuEfectiuElMeuVot #70Escons #Independènciaodimissió

(iv) Enric Vila

Enric Vila‏ @enricvd aza. 2

(https://twitter.com/enricvd/status/1058487964018397184)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Josep Martí Blanch

Esclar q no voldries. El que tu voldries és un nou Estatut i tractar els defensors de l’autodeterminació d’hiperventilats.

Enric Vila(e)k gehitu du,

Josep Martí Blanch @JosepMartBlanch

Voldria no haver d’escriure el que he escrit, ni escriure-ho d’aquesta manera. De veritat que ho voldria. Però no puc. España miente, por @JosepMartBlanch https://www.elperiodico.com/es/opinion/20181102/articulo-opinion-josep-marti-blanch-espana-miente-juicios-proces-abogacia-fiscalia-7125439 …

(v) Tertúlia lliure

Edgar Illas – Professor de literatura i cultura catalanes a la Universitat d’Indiana

Al bar del Rick li hem de desitjar que no duri gaire

Un dels esdeveniments més alliberadors en aquesta època de neoautonomia és la tertúlia. El bar del Rick que ha muntat l’Enric Vila amb podcasts a internet. La gran virtut del programa és que parla fora dels límits discursius i ideològics dominants a Catalunya. Aquesta tertúlia, a diferència de les oficials, no es basa només a representar opinions plurals i generar olles de grills sense cap conseqüència. El programa de Vila dissecciona els temes que ens preocupen (l’1 d’octubre, el processisme, Barcelona) amb un objectiu: atacar la desactivació de l’independentisme que s’està fent des dels partits i els mitjans subvencionats.

Vila i les ments privilegiades i valentes d’Àstrid Bierge, Diana Coromines, Abel Cutillas, Bernat Dedéu, Jordi Graupera, Marina Porras, Adrià Pujol o Maria Vila, doncs, no es dediquen a fer anàlisis equànimes, sinó que utilitzen el tema del dia com a arma de crítica i de transformació política. (No esmento Salvador Sostres, que també va anar al programa un dia, perquè el seu discurs més sentimental i incomplex s’allunya d’aquest impuls transformador.) El programa, per utilitzar el terme de Deleuze i Guattari a Mille plateaux, és una “machine de guerre” que des d’un espai exterior ataca la neutralització de l’independentisme que fa sobretot ERC a partir del xantatge dels presos, la por a la repressió i la fal·làcia que no som prou gent. Així, les tertúlies oficials contribueixen a aquesta neutralització en nom justament de la pluralitat. Ho podem veure en un elogi que Sergi Sol, amb una prosa servil, feia de Basté fa uns dies: “El Basté fa un programa plural com cap altre, a anys llum dels programes del gruix de les ràdios espanyoles que són un monòleg que va del PP a Vox passant pels falangistes.” La idea que la dreta espanyola –però no l’esquerra!– és unilateral i en canvi nosaltres som plurals i tolerants, és la combinació perfecta de superioritat moral i immobilisme polític.

La suposada pluralitat, tornant als termes de Deleuze i Guattari, és una eina que fabrica estabilització. El bar del Rick, en canvi, és una arma de projecció i de velocitat. No és una tertúlia redundant embolcallada de democràcia, sinó que és més aviat “dromocràtica”, de “dromos”, que vol dir de l’ordre de la cursa i de l’avinguda. O sigui, la tertúlia projecta el nostre present immòbil cap a un futur diferent però que en certa manera ja és aquí, enmig de les runes del règim autonòmic. A les tertúlies oficials se’ls desitja molts anys de vida. A aquesta, no. Al bar del Rick li hem de desitjar que no duri gaire i que faci caure aviat la neoautonomia irrespirable i, com va dir Bierge, “davidmadiavèl·lica”, perquè puguem ressorgir els subjectes republicans.

(vi) Kazetaritza prozesuista (prozesuzalea)

Dàlia Blanch‏ @daliablanc

(https://twitter.com/daliablanc/status/1058809107447189504)

“Amb tot luxe de detalls”. Morbosos. Mesquins. Periodisme del com i no del perquè, del que abunda als mitjans més mesells. Periodisme que alimenta el martirologi processista i el victimisme. Quina gran feina de fiscalització que fan, eh? Les conseqüències ja les comencem a patir.

2018 aza. 3

(vii) Enric Vila

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1058834306280419328)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Jordi Cuixart

El guerra civilisme no és una bona idea. És millor defensar el teu país i entendre què passa quan t’entregues voluntàriament a la justícia del país que t’ocupa. No són feixistes. Són espanyols. Aviam quin dia entendreu això.

Enric Vila(e)k gehitu du,

Jordi Cuixart @jcuixart

Sí, somos herederos del #NoPasarán de los luchadores antifascistas que defendieron la democracia ante la dictadura franquista

2018 aza. 3

(viii) Enric Vila

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1058834974307180544)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Can Dündar

Yes, they will pass again, unless catalan people understand that this is a national conflict, not a social or democratic one.

Enric Vila(e)k gehitu du,

Can Dündar@candundaradasi

#NoPasaran @KRLS https://twitter.com/KRLS/status/1058652662340730880 …

2018 aza. 3

(ix) Autonomismoa ala Independentzia?

(x) Primàries

Primàries Terrassa‏ @PrimariesTrs

(https://twitter.com/PrimariesTrs/status/1058270640686411776)

Què són les primàries? Per què són necessàries? Per què cal inscriure-s’hi? Tota la info aquí?�゚マᄏ?�゚マᄏ

2018 aza. 2

(xi) 30.000

Adrià Alsina Leal‏ @AdriaAlsina

(https://twitter.com/AdriaAlsina/status/1058748502308777986)

@PrimariesCat ya tiene 30.000 inscritos y busca la unidad desde abajo al margen de las siglas de partidos por el objetivo común, que sigue siendo la independencia. #IndependènciaBCN en @EspejoPublico

2018 aza. 3

(xii) Diana Coromines

Diana Coromines‏ @dianacoromines

(https://twitter.com/dianacoromines/status/1058846332109180929)

El poder el té el poble de Catalunya. Hi ha 1debat molt interessant amb les primàries i el necessari canvi de cultura política@AamerAnwar

2018 aza. 3

(xiii) Jordi Graupera

Jordi Graupera‏@JordiGraupera

(https://twitter.com/JordiGraupera/status/1058832110096670720)

Jordi Graupera(e)k Bertxiotua Aamer Anwar

Thank you, Aamer, for your time and insights. Listening to you is both challenging and inspiring. Let’s keep this conversation alive and going

Jordi Graupera(e)k gehitu du,

Aamer Anwar @AamerAnwar

Interesting discussions with @anna_arque @JordiGraupera new generation of Catalans ready to tackle political game with fresh ideas to make independence effective, overcoming old political culture with @PrimariesCat #LlibertatPresosPoliticsiExiliats?

2018 aza. 3

Iruzkinak (2)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude