Autonomismoa versus Independentzia Katalunian eta Euskal Herrian

Katalunian iluntasuna argituz doa…

Hasierarako, ikus

Katalunia: Zer gertatu da? Zer gertatzen ari da?

Kataluniako ekaitzaren erdian

Nor da nor Katalunian?

Katalunia bere onean?

Katalunia: hiru emakume mosketeroak

Segida:

(i) Uriel Bertran‏ @uriel_bertran

(https://twitter.com/uriel_bertran/status/1057599633491402752)

Quan @KRLS Puigdemont va acatar la decisió de @rogertorrent de no permetre la seva investidura -proposant altres candidats- ja va sentenciar de mort la @CridaNacional, des d’aquell moment ja no aporta res diferent a @Esquerra_ERC . Ara és el moment del poble @PrimariesCat

2018 urr. 31

(ii) Àstrid Bierge‏ @astridbierge

(https://twitter.com/astridbierge/status/1057973989996445696)

Resum de les cosetes que van dir a la ràdio aquests tres personatges. Des de la resistència, desmuntem les seves motos al podcast El Bar d’en Rick: https://www.ivoox.com/les-motos-del-regim-vichy-audios-mp3_rf_29677269_1.html …

Venedors de motos

Resum de les intervencions d’Oriol Soler, Pere Martí i Sergi Sol sobre l’octubre passat. Al podcast El Bar d’en Rick expliquem per què són uns venedors de motos: https://www.ivoox.com/les-motos-del-r…

(https://www.youtube.com/watch?v=QzZMZNL_bAc)

2018 aza. 1

(iii) Bernat Dedéu

1 nov. 2018

Blanquejar el règim

A Esquerra i Podemos ja li va bé solidificar el seu matrimoni mentre el món de Puigdemont i de la nounada Crida es radicalitza

(https://www.elnacional.cat/ca/opinio/bernat-dedeu-blanquejar-regim_319878_102.html)

Tot aquest moviment és fantàstic per a Espanya: primer, perquè crea un nou centre progressista d’arrel autonòmica i, paral·lelament, perquè situa Puigdemont a la radicalitat i encara fa més evident la seva posició d’outsider des de l’exili. Aquesta és la nova voluntat de l’aparell estatal; que Iglesias pacifiqui Catalunya, que l’exterior es radicalitzi fins a morir en l’oblit i que, a poc a poc, els catalans blanquegin el règim espanyol que els va trencar la crisma l’1-O. Com sempre, només tindran èxit si t’empasses la mandanga. Tu mateix, ja ho saps.

(iv) Quim G.‏ @quimgonter

(https://twitter.com/quimgonter/status/1057931877502345216)

1. Ahir, escoltant els interessants comentaris de la @dianacoromines, la @astridbierge i la @mvilaredon a can @enricvd, em van venir al cap algunes accions del nostre Govern d’aquells dies que, des d’una perspectiva de Dret Constitucional, són moooolt qüestionables.

2018 aza. 1

Quim G.‏ @quimgonter

2. El primer assumpte és l’incompliment de la Llei del Referèndum, i la de Transitorietat Jurídica: no només no es compleix el termini dels 3 dies després de l’anunci dels resultats, sinó que se suspèn la indy el dia 10.

Quim G.‏ @quimgonter

3. Això és, ras i curt, un incompliment d’una llei votada al Parlament, per ordre d’un President. Com si ara, per exemple, Quim Torra ordenés que la Llei d’educació no es complís. Això té un nom, però prefereixo reservar-me’l. Que cadascú ho catalogui com cregui.

Quim G.‏ @quimgonter

4. Després tenim l’afer 27O i la famosa amenaça de violència. El primer que hem de tenir clar és que la democràcia catalana no pertany al Govern, ni al President. Pertany a la gent. La resposta d’Estat quan amenacen la teva democràcia és oposar-t’hi o, com a mínim, informar.

Quim G.‏ @quimgonter

5. Ara imaginem que apareix l’ISIS i ens diu que, o apliquem la Xària (Llei Islàmica) o començaran a exercir violència. Ho farem, també? Per evitar la violència, ens convertiríem en un Afganistan? Això no és ser República, ni res que s’hi assembli.

Quim G.‏ @quimgonter

Durant aquell mes d’octubre, amb l’excusa de què “ells ja saben què fan”, es va posar en qüestió la democràcia catalana i els principis republicans en pro d’uns Messies que ho farien tot per al poble, però sense el poble. I aquest model ni el volem, ni funciona. Ho hem vist.

(v) David Vinyals‏ @DavidVinyals

(https://twitter.com/DavidVinyals/status/1057956804347527168)

David Vinyals(e)k Bertxiotua Oriol Soler

Queda clar no? Tant és si els polítics no compleixen el que prometen. Tant és si s’equivoquen. No els podem criticar perquè són bona gent…pobrets, fan el que poden i no estan obligats a més. I tots els que els critiqueu no teniu ànima.

David Vinyals(e)k gehitu du,

Oriol Soler‏ @OriolSoler

Oriol Soler(e)k Bertxiotua Maria Vila

Si aquest és el nivell de rigor que aplicareu a Barcelona és per apretar a correr. És veritat que els polítics que van protagonitzar l’octubre van equivocar-se en coses importants però com a mínim van obrir camí, son bona gent, valents, treballadors, generosos..1/1

Oriol Soler(e)k gehitu du,

Maria Vila @mvilaredon

Avui l’@astridbierge, la @dianacoromines i jo hem passat pel Bar del Rick de l’@enricvd per parlar de les motos que ens han intentat vendre, amb menció especial a l’entrevista que van fer a @OriolSoler, @sergisolibros i @peremarticolom al @maticatradio https://www.ivoox.com/29677269

2018 urr. 31

?‏ @aquipuedo

Honi erantzuten: @DavidVinyals

Si , ara ERC està amb el mantra bona gent, el posen fins a la sopa

2018 aza. 1

(vi) Maria Vila‏ @mvilaredon

(https://twitter.com/mvilaredon/status/1057950509213106176)

Maria Vila(e)k Bertxiotua Oriol Soler

Un senyor de l’Estat Major, que sempre ha operat a l’ombra menys quan ha tingut necessitat de sortir a explicar sopars de duro, declina la invitació al Bar del Rick i opta per fer-ne uns tuits que són un bon exemple (un altre) del despropòsit de tot plegat. Cada cop més retratats

Maria Vila(e)k gehitu du,

Oriol Soler @OriolSoler

Si aquest és el nivell de rigor que aplicareu a Barcelona és per apretar a correr. És veritat que els polítics que van protagonitzar l’octubre van equivocar-se en coses importants però com a mínim van obrir camí, son bona gent, valents, treballadors, generosos..1/1 https://twitter.com/mvilaredon/status/1056968897268715520 …

Erakutsi haria

2018 aza. 1

(vii) Enric Vila

2018 aza. 2

El convent

(https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-convent_320181_102.html)

… el clima moderació conventual i de falsa civilització que s’intenta imposar a Catalunya. L’arribada del mal temps ha augmentat la beateria dels polítics, de la premsa i de la resta de paràsits de la neoautonomia. Els discursos oficials semblen sortits d’un internat de monges

La Catalunya de Vichy s’enfonsarà pel mateix motiu que el comunisme es va ensorrar en els països de l’Europa de l’Est…

els polítics i els diaris de Vichy cada dia es troben més en fals. Estancats en un imaginari eixorc, de venedor d’enciclopèdies en temps d’internet, utilitzen tècniques de manipulació que estan obsoletes i les seves fàtues fan riure, en comptes de fer por, com passava en altres temps.

Euskal Herrian iluntasuna beltuz doa, etengabe!

MANDANGALANDIAn autonomismoa da nagusi:

Monzon eta Txillardegiren irakaspenak

2018ko azaroak 2

(i) Autonomismoa (EAJ, EH Bildu, ELA, LAB, GED, …) versus Independentzia (… ardatz nagusi honen inguruan: zazpi lurraldez osaturiko euskal errepublika euskalduna lortzeko grina, eta araberako konpromiso eta borroka)

(ii) Monzon-en Euskal Herria:

… hiru oinarri hauek behar genituela oroitarazi zizkigun: 1. Beti ohitu behar dugu Euskal Herria osorik ikusten, Aturrin hasi eta Ebroraino. 2. Euskal Herrian bizi diren biztanleen osotasuna. Beraz, Euskal Herri bat bakarrik dagoela, bai eremuz, bai lurraldez eta baita biztanlez ere aitortu behar dugu; eta 3. Euskal Herriari lokarri bat eman behar diogu. Benetako herri bat sortu nahi badugu eta bere buruaren jabe izan nahi badu, oinarri nagusi bat behar dugu eta oinarri hau euskara da

(iii) Gehigarri gisa, mandangaz:

Txillardegi: https://www.jakin.eus/show/24b0f9c01a6967693d1a649d480ebf52a5028e03

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude