Katalunia: referendumaren paktua, zer den eta zer ez den

 Jordi Graupera@JordiGraupera1

El manifest del referèndum pactat de nou renuncia al dret a l’autodeterminació i entra en el fals debat legalista: https://pactepelreferendum.cat/pdf/manifest-ca.pdf …

2017 ots. 22

MANIFEST PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM2

… Entre els drets essencials i inalienables de les societats democràtiques, es reconeix el de decidir el seu futur polític. I és aquest dret el que sustenta la demanda d’una majoria de ciutadanes i ciutadans de Catalunya, que volen materialitzar-lo mitjançant un referèndum.

Posem de manifest que la voluntat d’expressió de les catalanes i dels catalans mitjançant un referèndum és majoritària i transversal; i congruent amb la determinació cívica, pacífica i democràtica que han expressat les multitudinàries mobilitzacions de la societat organitzada a favor del seu dret a decidir. (…)”

Jordi Graupera@JordiGraupera

És un manifest que desemboca en eleccions autonòmiques, que es fixa en el que no “es pot fer” i que manté el vocabulari buit de contingut.

Jordi Graupera@JordiGraupera

No és el dret a decidir és el Dret a l’Autodeterminació. Auto. Determinació. Deixeu de posar el pes sobre els espanyols. És immoral.

Jordi Graupera@JordiGraupera

@JordiColomines Serveix per marejar la perdiu i fer creure la gent que es treballa per una cosa quan s’obre el camp per una altra.

Alegia, alde batetik mandanga, aka ‘derecho a decidir’, eta bestetik autodeterminazioa.

Bi bide desberdin, bi proiektu ezberdin, bi kontzeptu antagoniko, malgré Ibarretxe eta euskal progre guztiak.

Mandanga delakoak helburu zehatza dauka: “Serveix per marejar la perdiu i fer creure la gent que es treballa per una cosa quan s’obre el camp per una altra.”

Gogoratu ondoko link hau: J. J. Ibarretxe eta A. Mas jaunak

Aurrera joan ahal izateko, ICEC-koek (International Commission of European Citizens – Working together for democracy and Self-Determination, icec.ngo) oso argi daukate zer nahi duten:

Hortaz, gure esku dago, zer?: Gure Esku Dago: zer?


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude