RUI: albisteak

(1) ANC:

L’ANC posa el referèndum unilateral en l’agenda immediata1

Consultarà als socis abans dels 3 juliol si cal demanar a la Generalitat la seva celebració

“L’ANC ha anunciat aquest dissabte que consultarà als seus socis la demanda de convocar un referèndum unilateral per la independència.

Aquest és el comunicat …:

La darrera setmana ha suposat un punt d’inflexió en el procés d’independència. (…)

… proposem avançar cap a la convocatòria d’un referèndum d’independència, la via més democràtica, legítima i efectiva per arribar a la proclamació de la República Catalana, recuperant la iniciativa política de la majoria independentista i finalitzant el procés.

Aquesta consulta es portarà a terme abans del diumenge 3 de juliol i hi són convocats tots els membres de ple dret de l’ANC. La votació es podrà realitzar tant presencialment com electrònicament.

La pregunta acordada és: Vols que l’ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un Referèndum per DECIDIR sobre la Independència?

Si la resposta a la consulta és positiva, l’ANC proposarà i exigirà al Govern i al Parlament, la celebració d’un referèndum amb resposta binària sobre una pregunta clara en relació a la independència de Catalunya. El poble de Catalunya haurà de decidir, sobiranament, el seu futur polític. D’acord amb aquest plantejament, el resultat del referèndum ha d’implicar, en cas de victòria del Si, la declaració immediata d’independència. (…).”’

(2) CUP:

CUP Països Catalans

“El Referèndum Unilateral d’Independència (RUI) ha de ser vinculant i, si guanya el sí, l’endemà es podrà declarar la independència.”

EULÀLIA REGUANT: “Ara mateix no ens aboquem a una trencadissa”2

Posaran condicions al vot de confiança a Puigdemont o se senten obligats a votar-hi a favor per tal que es mantingui el full de ruta cap a la independència?

Nosaltres ara també estem fent la nostra pròpia adaptació del full de ruta, i el cert és que el RUI és bastant indispensable, perquè després del 26-J serà l’única eina de què disposarem. L’Estat espanyol ja haurà demostrat que no ens oferirà res de res. A més a més, el RUI és un element que no només posa la CUP sobre la taula, sinó que hi ha més actors que ho demanen i, per tant, si arriba, no podran dir que és una concessió a la CUP sinó que forma part del debat existent. D’altra banda, no, no ens sentim obligats a votar sí a Puigdemont. Sabem que amb la moció de confiança ens volen tornar a fer decidir a nosaltres, però farem una anàlisi de la proposta, n’avaluarem la credibilitat i a partir d’aquí decidirem. Dubto que la CUP permeti un vot a cegues i gratuït; no és la nostra manera i no ho hem fet mai així.

Què ha de tenir aquesta RUI perquè no acabi convertida en una repetició del 9-N?

Per començar, no podem assumir de facto les prohibicions de l’Estat espanyol, ha de ser vinculant i, si guanya el sí, l’endemà es podrà declarar la independència. També caldrà dotar-lo d’instruments

Estrategia argi dago: RUI-ren bidez, independentzia lortzea.

Gehigarriak:

RUI: referèndum unilateral per la independència

eta

RUI: referèndum unilateral per la independència (2)


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude