Katalunia: hau dunk hau!

Jordi Pujol, el perdó i la independència

(https://www.vilaweb.cat/noticies/jordi-pujol-perdo-independencia-llibre/)

Crònica de l’acte de presentació del llibre ‘Entre el dolor i l’esperança‘ (Edicions Proa)

(…)

No independentista

Durant la presentació, Villatoro afirma, amb raó, que Jordi Pujol declara que a la seva carrera no ha estat independentista: “Com li deia, jo no he estat independentista, llevat d’un moment fugaç en què es combinava l’opressió radical del primer franquisme amb la lectura dels versos de Ventura Gassol” (pàgina 101). “Jo no vaig impulsar el moviment independentista” (pàgina 191). I quan Villatoro li demana si, sense ser independentista, l’ha beneït darrerament, i si està content del paper que ha fet en aquest punt Pujol, respon: “Jo crec que hem d’esperar per fer el balanç del paper que hem fet tots i cadascú, en aquests moments.”

(…)

Va bé comparar aquest Pujol amb el Pujol que apareix al llibre de Carles Puigdemont (M’explico, de la investidura a l’exili, la Campana) on es reprodueix una carta de Pujol a Puigdemont just després del Primer d’Octubre. En aquella carta Jordi Pujol escriu:

Tingues present que el dia 1 d’octubre va ser una victòria per al país i que va confirmar el teu compromís democràtic amb els ciutadans de Catalunya. Primer. Declaració unilateral d’independència sense vot parlamentari i per tant amb poc risc per als diputats. Però sí per a tu i per a la presidenta del parlament. Segon. Eleccions constituents que podries convocar legalment i si convingués immediatament. Tot això es podria fer abans de l’aplicació del 155” (pàgina 553).

El no independentista Jordi Pujol, a favor de la DUI i de convocar eleccions el mateix dia, durant l’octubre del 20171.

Gehigarriak:

(i) Àstris Bierge: Les motos del Procés

https://www.youtube.com/watch?v=kB0o7vwR43M

(ii) Autodeterminazioa eta Independentziaren Aldarrikapen Unilaterala (IAU)


1 Google-ren itzulpena:

Jordi Pujol, el perdón y la independencia

https://www.vilaweb.cat/noticies/jordi-pujol-perdo-independencia-llibre/

Crónica del acto de presentación del libro ‘Entre el dolor y la esperanza‘ (Ediciones Proa)

(…) no independentista

Durante la presentación, Villatoro afirma, con razón, que Jordi Pujol declara que en su carrera no ha sido independentista: “Como le decía, yo no he sido independentista, salvo un momento fugaz en que se combinaba la opresión radical del primer franquismo con la lectura de los versos de Ventura Gassol “(página 101). “Yo no voy a impulsar el movimiento independentista” (página 191). Y cuando Villatoro le pide si, sin ser independentista, lo ha bendecido últimamente, y si está contento del papel que ha hecho en este punto Pujol, responde: “Yo creo que tenemos que esperar para hacer el balance del papel que hemos hecho todos y cada uno, en estos momentos. ” (…)

Va bien comparar este Pujol con el que aparece en el libro de Carles Puigdemont (M’explico, de la investidura en el exilio, la Campana) donde se reproduce una carta de Pujol a Puigdemont justo después del Primero de Octubre. En aquella carta Jordi Pujol escribe:

“Ten presente que el día 1 de octubre fue una victoria para el país y que confirmó tu compromiso democrático con los ciudadanos de Cataluña. Primero. Declaración unilateral de independencia sin voto parlamentario y por tanto con poco riesgo para los diputados. Pero sí para ti y para la presidenta del parlamento. Segundo. Elecciones constituyentes que podrías convocar legalmente y si conviniera inmediatamente. Todo esto se podría hacer antes de la aplicación del 155 “(página 553).

El no independentista Jordi Pujol, a favor de la DUI y de convocar elecciones el mismo día, en octubre del 2017.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude