Kataluniako ahots bereziak (2)

Sarrera gisa, ikus ondokoa:

Kataluniako ahots bereziak

Segida:

Jordi Graupera@JordiGraupera

(https://twitter.com/JordiGraupera/status/1218633659982516225)

No van mentir prometent una independència impossible perquè no ho és, d’impossible. Això és el que voldrien els del País que digués.

Van mentir quan van dir que el 1O era la via i que estaven a punt. No van creure que fos res més que una eina de pressió i competició electoral.

2020 urt. 18

oooooo

(https://twitter.com/Boncopdefail/status/1218569243077365761)

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Tenim un nom i el sap tothom. Europa té a Catalunya caladíssima. Tot aquest tema de les sentències europees favorables als presos i exiliats va de donar-li als nostres polítics una sortida airosa per culminar la rendició per fascicles sense que la població se’ls hi revolti.

2020 urt. 18

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

@Boncopdefail

El procés no haurà servit de res. Res canviarà. Europa es limita a contenir els instints aniquiladors de l’estat espanyol per facilitar la retirada en forma de rendició incondicional que els nostres polítics van escollir l’endemà de l’1-O. L’etiqueta de covards ens perseguirà.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Difícilment entendar que som una nació si no ens comportem com a tal i cada cop que tenim una oportunitat per trencar amb Espanya tornem al ramat amb la cua entre cames.

Gehigarria:

Y una p. mierda

(https://twitter.com/Boncopdefail/status/1218575164637696005)

Allegro Misantropp@Boncopdefail

Les declaracions d’Oriol Junqueras que avui celebren els seus fans són la demostració que les mentides del procés van de dins cap a fora i de fora cap a dins en forma d’autoengany. I que hi ha molts catalans que senten però no escolten. Fil

?

2020 urt. 18

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

@Boncopdefail

A la pregunta de si la via unilateral ha quedat enrere la resposta es sí. Enhorabona al periodista per repreguntar i no permetre que Junqueras se’n surti amb la seva habitual retòrica buida.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Si la independència de Catalunya, el “procés complexe” del que parla Junqueras, ha de ser “necessàriament multilateral” això significa que Catalunya no es pot independitzar sense el permís de l’Estat espanyol. Independentment del consens que existeixi a Catalunya.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Per tant, ampliar la base és completament irrellevant. De fet, Junqueras afegeix que necessita el permís d’Europa, la comunitat internacional i fins i tot l’empresa privada. Catalunya és el primer país del món que s’autoimposa tot això per exercir el seu dret a l’autodeterminació

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

A la pregunta de si van mentir als catalans prometent la independència (que el periodista titlla d’impossible) la resposta és també que sí. El procés, que va començar essent unilateral (com es pot comprovar en mil declaracions de Junqueras prèvies a l’1-O), va deixar de ser-ho.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Junqueras en responsabilitza l’Estat espanyol. A part d’enviar un missatge completament nociu de que cedir a la violència és un argument justificable, tota independència unilateral és essencialment un procés revolucionari. Pretendre fer la revolució sense oposició és absurd.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

I com no crec que el senyor Junqueras sigui ximple, només em queda l’opció de pensar que o bé menteix descaradament o es menteix a si mateix. L’Estat espanyol no és responsable de passar d’un procés unilateral d’independència a una negociació multilateral, el govern català ho és.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Allò que és unilateral no pot passar a ser multilateral sense la participació activa del subjecte. Si l’explicació és que la indy era unilateral perquè Espanya deia “no a tot” i va deixar de ser-ho quan Espanya va exercir la violència, Catalunya no és subjecte de res. És passiva.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Som molts els que a aquestes alçades creiem que la independència mai va ser l’objectiu dels nostres polítics sinó convertir-la en un element de negociació per a aconseguir cessions de l’Estat espanyol. Negociació fallida que s’ha convertit en intentar conservar el que ja es tenia

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Honraria als polítics que van endegar aquesta negociació fallida que reconeguessin el seu fracàs, però no volen fer-ho perquè pel camí van implicar a milions de persones i això representaria reconèixer que van mentir sistemàticament durant anys.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Aquest “I una merda. I una puta merda” de Junqueras s’emmarca o bé dins d’aquesta recurrent mentida conscient de la qual depèn la supervivència política de tants líders del procés o en una racionalització del trauma per no ser capaç d’assumir la culpa del desastre causat.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

Les dues coses són reaccions molt humanes però completament indesitjables en un líder polític, que ni pot ser un mentider compulsiu ni defugir la responsabilitat.

Empeny i disbauxa@nyauxa

Una reflexió: has clavat l’anàlisi de la retòrica buida, però crec que el fet destacable no és res intrínsec al seu discurs sinó més aviat el fet mateix que sigui buida.

Allegro Misantroppo@Boncopdefail

És evident que el processisme porta anys fent equilibris per tenir un discurs engrescador sense dir res.

Iruzkinak (1)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude