Katalunia: historia, tragediatik fartsara (K. Marx)

Perquè torni el president…

Bernat Dedéu

(https://www.elnacional.cat/es/opinion/bernat-dedeu-para-vuelva-president_363849_102.html )

s’ha de votar el president! Així resava ―en dolç imperatiu i amb la veu ferma de la nostra primera dama de l’escena indepe, Sílvia Bel i Busquet― l’espot de campanya de Junts per Catalunya previ als comicis del 21-D. Jo, dels cranis privilegiats que manen al sector comunicatiu de Convergència, m’estalviaria un vídeo nou de cara a les europees, per així afavorir el reciclatge, l’estalvi energètic i el descans neuronal. N’hi haurà prou mantenint la imatge del passeig del 13 0 pels boscos tardorals de Waterloo, travessant com Jesús el Natzarè aquell mar de fulles gojoses que cantaven alegres el seu particular crec-crec. Pels Jordis, pel Quim, per la Clara, pel Lluís, per l’Oriol, pel Toni, per la Meritxell, per la democràcia, per la restitució del Govern, per la independència, per la llibertat, per Catalunya. Ho dic seriosament. Recicleu l’anunci. Perquè res no ha canviat, perquè tot acabarà igual.   

Als estimadíssims col·legues convergents els haig de reconèixer una facultat genial, amb el cor a la mà: mai no em deixaran de sorprendre. Perquè a la intimitat de la llar i notant l’abraçada del sofà (des d’on piulo compulsivament a Twitter, sense fer res ni sacrificar res per la revolució dels somriures, vanitós i cínic de mi!), tu vas i penses que no tindran la pebrotera de prometre el mateix que ja incompliren fa dos anys amb la brometa del retorn del president i de la restitució del govern legítim. Que no, comare, que no. Que no pot ser, Berni, no fotem. Doncs sí, tu: amb un parell de mandonguilles ben curulles. Ahir ho deia el mateix Puigdemont a Rac1 i servidor es quedava de pedra a la tertúlia d’en Basté: que si hi ha algun precedent legal, que si el tribunal europeu de no sé què ja ho diu, que si l’esperit de la UE hi està d’acord… vaja, que és possible! Al frigorífic hi ha cava, Manel! 

Us ho dic sense cap mena d’ironia, estimats ideòlegs convergents: sou uns putos genis. I també afirmo una altra cosa: no m’estranya que insistiu en l’ètica de l’alehop, perquè us acabarà sortint bé, la gent s’ho empassarà, i ERC només guanyarà a les enquestes, que és del que va la cosa en aquesta espantosa era de la neo-autonomia. Ho aconseguiran, creieu-me. Aconseguiran fer creure que Puigdemont podrà emparar-se en el Parlament de la UE per recollir la seva acta de diputat a Brussel·les. Sí, reina meva, aquest mateix parlament que no li va permetre ni fer una conferència a causa d’una mínima pressió diplomàtica d’Espanya amb la marca inconfusible Borrell. Sí, amics lectors, li faran creure a la penya que el parlament de Tajani i que la UE de Donald Tusk estarà encantada fotent-li una bufetada diplomàtica a un dels seus estats membres. Ho faran!

Tenim un país meravellós, una terra que ha fet bona la predicció marxista segons la qual la història primer apareix com a tragèdia i després com a farsa, amb una quota de propagandistes per metre quadrat que ja és l’enveja de Corea del Nord. No pateixis, perquè quan hagis votat el president i el president no torni, el calaix de jugades mestres encara estarà ben ple d’ocurrències fetes a la teva mida. Creu-me, el millor encara ha d’arribar!

Segida:

(i) Diana Coromines@dianacoromines

(https://twitter.com/dianacoromines/status/1104518848257101827)

Per què presos i exiliats (i familiars) encapçalen les llistes d’ERC i PdeCat? Perquè l’objectiu d’aquests partits no és la independència.

Ikusi bideoa

2019 mar. 9

(ii) Pilar Carracelas @pilarcarracelas

(https://twitter.com/pilarcarracelas/status/1104727314519244800)

Ja tenim totes les llistes electorals plenes de presos i exiliats, és a dir, polítics que no tenen cap incentiu de proposar res ni de comprometre’s a res, que hipotecaran el futur del país i que només atrauran al xantatge emocional per atreure el vot. Quina vergonya més gran.

2019 mar. 10

(iii) Diana Coromines‏ @dianacoromines

(https://twitter.com/dianacoromines/status/1105089288553795584)

Val la pena recordar què opina Jordi Sánchez (cap de llista de JuntsxCat a les espanyoles) sobre l’1 O: “És un mandat polític i moral, però no legal”.

https://elpais.com/ccaa/2018/07/21/catalunya/1532194522_161754.html …

2019 mar. 11

(iv) Diana Coromines‏ @dianacoromines

(https://twitter.com/dianacoromines/status/1105541280967344134)

Què pot fer, Barcelona, per defensar el mandat de l’1 O al món? És imprescindible aquesta tasca internacional?

Ikusi bideoa

2019 mar. 12

(v) Alfons López Tena #FBPE@alfonslopeztena

(https://twitter.com/alfonslopeztena/status/1105419181011451904)

Junqueras i Puigdemont creuen que necessiten acabar amb l’altre per justificar els seus errors i les seves mentides, mentre el processisme, vençut per les seves pròpies pallassades, es converteix en un erm sembrat de vulgaritat i de cinisme Per @enricvd

Els duelistes

Enric Vila

https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-duelistes_363474_102.html

2019 mar. 12

(vi) Dina D. Pomeranz‏ @DinaPomeranz

(https://twitter.com/DinaPomeranz/status/1105435465694494720)

When infighting distracts us from seeing the big picture:

Via @konradweber

Konrad Weber

Command-and-Control thinking vs. Systems thinking

Why it is often better to see the big picture rather than just carry out internal power fights.

Ikusi bideoa

2019 mar. 12

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude