Katalunia: OROIMENA

Lluís Gibert‏ @lluisgibert

(https://twitter.com/lluisgibert/status/1101408775766970368)

Deixeu-me fer un petit fil sobre una cosa que ens falla molt i que hauríem de cuidar perquè sinó sempre estarem estancats. Deixeu-me fer un fil sobre la MEMÒRIA.

2019 mar. 1

A les eleccions del 2015 es va aprovar el full de ruta dels 18 mesos i DUI. Ho recordeu?. Recordeu que a mesura que passava el temps això de la DUI cada cop era més fugaç. Fins i tot alguns ja la van començar a negar.

És llavors quan @KRLS posa damunt la taula la proposta que ens ha acostat més a l’objectiu de la independència. El referèndum vinculant. I no sols la recull sinó que la posa en pràctica contra tot pronòstic i amb valentia.

És cert que després del referèndum la va pifiar i ell mateix ho ha reconegut, però el mèrit de conduir tot aquest procés el té ell i així se li ha de reconèixer. Ara bé, i aquí ve l’exercici de memòria.

La idea del RUI no surt de sota les pedres. La plantegen primer la CUP i Demòcrates, però ho fan en un moment en que el debat ja era als mitjans des de feia mesos per part d’alguns opimadors que, contra tot i tothom, plantejaven la necessitat d’aquest referèndum.

I aquests opimadors inconformistes, pocasoltes i poc empatics que es van barallar amb tots els opimadors del sistema per anar introduint el debat del RUI sabeu qui eren oi? Els recordeu? A que no?

Doncs ja us ho recordo jo. Eren l’@enricvd en @BernatDedeu i el propi @JordiGraupera. Si. Aquests que ara sembla que siguin la pudor a partir del 2016 van sentar les bases en l’opinió pública per tal de fer allò que tant ens ha fet avançar. (Com mai a la història).

I com amb tots els opimadors a vegades no hi coincideixo i fins i tot algun cop els trobo pesats. Però us asseguro que alguns opinadors subvencionats del sistema em produeixen moltíssima més urticària i m’aguanto. Això és la llibertat amics i amigues. #Fi

  1. Elkarrizketaren amaiera
  1. Miriam Herena‏ @miriam_herena

Honi erantzuten: @lluisgibert

jo recordo la valentia i la fermesa amb la que @BernatDedeu assegurava que el q calia fer i es faria era votar. Molts no teniem clar q ho arribéssim a aconseguir i em sorprenia la seguretat del dedeu afirmant que votariem. Ara ja tinc aquesta fermesa i les coses clares.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude