Katalunia: pilulak (5)

(Segida)

(i) DUI

Maria Vila‏ @mvilaredon

(https://twitter.com/mvilaredon/status/1097984658120290304)

Romeva: DUI fue una declaración política para seguir negociando @lavanguardia

Romeva señala que la DUI fue una declaración política para seguir negociando

(https://www.lavanguardia.com/politica/20190219/46584106457/raul-romeva-juicio-1o-proces-declaracion.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_source=twitter&utm_medium=social)

2019 ots. 19

(ii) Erresaka

Isabel Castro‏ @IsabelcastroG

(https://twitter.com/IsabelcastroG/status/1097997328651337728)

Isabel Castro(e)k Bertxiotua Maria Vila

Només un poble amb la mateixa poca cultura democràtica que Espanya podria perdonar i rehabilitar governants que reconeixen haver aprovat lleis i haver convocat un referèndum com a vinculant que pensaven incomplir de manera premeditada. Es mereixen ser jutjats, però no a Espanya

Isabel Castro(e)k gehitu du,

Maria Vila @mvilaredon

Romeva: DUI fue una declaración política para seguir negociando @lavanguardia http://shr.gs/4QUf7re

Un referèndum al qual van permetre que la gent hi anés amb la convicció que era com havien aprovat per llei, vinculant i d’autodeterminació. Un referèndum que ells mateixos van intentar fer descarrilar enviant els mossos a complir les ordres d’Ñ, d’impedir votar o segrestar urnes

Un referèndum, algú ho havia de dir això que diré, en què van deixar la gent de poble, els votants i els responsables de les meses i les urnes totalment venuts i desprotegits davant l’atac de les forces d’ocupació espanyoles. Només un govern col·laboracionista fa una cosa així

Perquè 7 o 8 anys de mamar un independentisme impostat que no és més que autonomisme envernissat de retòrica indepe, no us han permès comprendre que el primer deure d’un govern que convoca un referèndum d’autodeterminació és el de protegir el poble perquè voti amb normalitat

I si no compreneu això tan bàsic, que el deure del govern de Puigdemont era el de protegir els ciutadans, els col·legis i les urnes, sento dir-vos que no esteu preparats per a fer cap República, cap Estat, només per a ser regió d’Espanya d’aquí a l’eternitat

Isabel Castro‏ @IsabelcastroG

Algú ho havia de dir, això, perquè em consta que molta gent ho duia a dins com una espina clavada i no gosava dir-ho. Però sentir aquests senyors presumint d’haver enviat els mossos a complir ordres espanyoles durant el 1r Octobliga a destapar la caixa dels trons

No és Espanya qui té dret a jutjar-los. No és a Espanya a qui han faltat. Només tenen raó en una cosa: conforme al Dret espanyol, són absolutament inocents. Però si no pot Catalunya, la història els jutjarà.

(iii) Independentzia

Dr. Boaz‏ @DrBoazNY

(https://twitter.com/DrBoazNY/status/1097844558090719232)

Independence is an issue that concerns very few people: — it is a prerogative of the strong —Nietzsche

2019 ots. 19

(iv) Autonomia

passansj@passansj

(https://twitter.com/passansj/status/1097611648838307840)

Per fi algú ho diu: “l’autonomia és un 155 perpetu” Ara mateix @anna_arque a @CatalunyaRadio

2019 ots. 18

(v) Historia

Maspons i Anglasell‏ @francescmaspons

(https://twitter.com/francescmaspons/status/1097901629028925440)

Fins a la invasió armada de Felip V, CAT havia esdevingut un Estat que es governava separadament de l’espanyol. Per aquest motiu, els partidaris d la unitat espanyola prenen com a fonament jurídic la monarquia absolutista borbònica i la seva violenta campanya per terres catalanes

2019 ots. 19

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude