Katalunia: Adios, ene maitia!

Adios, ene maitia, adio sekulako! (bis)
Nik eztit beste phenarik, maitia, zouretako,
Zeren eizten zutudan hain libro bestentako.

Zertako erraiten duzu, adio sekulako? (bis)
Ouste duzia eztudala amorio zouretako?
Zuk nahi banaizu enukezu bestentako.”

(https://www.youtube.com/watch?v=c2igQK-jUpE)

Adio Kataluniako kontu zaharrei…, adio sekulako.

Kataluniaz, ez ditut gehiagorik aipatuko kontu zaharrak…

Soilik berria izango dena aipatuko dut, eta zabor guztiez gain Primarietatik etor litekena bide da interesgarria.

Beraz, akabo. Nahiko eta sobera izan dira engainuak, iruzurrak, gezurrak, eta abar oso luzea.

Beti bezaka, Euskal Herria azkena izango da horretaz guztietaz konturatzeko eta beraietaz jabetzeko. Hemen, Mandangalandia honetan, prozesu neoautonomistan dago sarturik jendea, buru belarri. Tartean, gezurrak nonahi!

Zaharra eta lotsagarrria izan dena twiterretan azalduko da (https://twitter.com/tobararbulu), besteak beste, ondokoei segituz:

https://twitter.com/BernatDedeu

https://twitter.com/enricvd

https://twitter.com/astridbierge

https://twitter.com/mvilaredon

https://twitter.com/dianacoromines)

Oraingoz bukatzeko edo, hona hemen azken perla batzuk:

(i) Enric Vila

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1064854843834200065)

1.- Consell per la República, @KRLS, vol dir que no s’ha declarat la República i, per tant, és tant com per treballar per ERC o per la República espanyola, cosa que no seria tan estranya veient les teves giragonses i els teus darrers tuits.

Enric Vila‏ @enricvd

2.- Tenint en compte que tu mateix reconeixes que et vas equivocar el dia 10 d’octubre, suspenent la declaració d’independència, @KRLS, és una mica estrany, per no dir insultant, que ara et tornis a equivocar de concepte i no proposis de crear un Consell DE LA República.

Enric Vila‏ @enricvd

3.- Tenint en compte que demanes quartos a la gent, @KRLS, aquest error de concepte només pot venir de la mala fe o de la més profunda de les incompetències. Podries proposar un Consell DE LA República, anuncia la teva dimissió i convocar primàries per triar un nou president.

Enric Vila‏ @enricvd

4.- Quants diners va estafar Artur Mas amb les seves mentides, en les recaptacions de l’ANC? El Consell PER la República que proposes només servirà per què ara puguis robar tu, @KRLS, si el concepte de base no és correcte.

oooooo

(ii) Diana Coromines

Diana Coromines‏ @dianacoromines

(https://twitter.com/dianacoromines/status/1064827053357350912)

“És cert que el Govern de Catalunya no va demanar el reconeixement a cap Govern”, confessa @KRLS. Expliqueu-ho tot, President, des de l’honestedat i pel bé del país. I abandoneu el cinisme, el paternalisme i la retòrica enganyosa. [FIL]?

Diana Coromines‏ @dianacoromines

“És cert que algun Govern s’havia predisposat formalment a exercir aquesta mediació». No només governs, President; també polítics de pes internacional i personalitats de l’àmbit dels drets humans i la mediació. Per què els vau desatendre?

Diana Coromines‏ @dianacoromines

«Avui, el Parlament de Catalunya no és lliure per fer un debat sobre el procés constituent». No es pot fer pq vosaltres vau renunciar-hi deixant-nos a l’estacada. Quin sentit té fer aq. debat fora de la cambra legislativa i sense possibilitat de concretar-se en res de real?

Diana Coromines‏ @dianacoromines

«La pulsió de la cultura a por ellos ja veu com està degenerant. El nostre èxit és q nosaltres no hem caigut en aquestes provocacions». No us confongueu: l’èxit és d’ells. Vau cedir a l’amenaça i ara els ciutadans hem quedat a les mans d’un Estat cada cop més autoritari.

Diana Coromines‏ @dianacoromines

«No podem conquerir el dret a la llibertat a través d’un conflicte». La llibertat no la regalen, president. Si renunciem a defensar-la evitant el conflicte, mai no serem lliures.

Diana Coromines‏ @dianacoromines

«De consciència que aquest conflicte no va de polsar un botó i que aparegui una república, n’hi ha». Ens vau dir i repetir que estàveu preparats pels pitjors escenaris. Per sort, tenim aquest vídeo de l@astridbierge que recull les vostres mentides:

Les motos del Procés

Catalunya, despertaaa!!! Per molt injust que sigui i per molt greu que ens sàpiga el que l’estat espanyol està fent als líders del procés, hem de ser conscients que amb ells no farem mai la independència. Ens van vendre motos, ens n’estan venent i ens en vendran fins que no deixem de comprar-les. Prou motos. Canviem-los!

Bideoa: https://www.youtube.com/watch?v=kB0o7vwR43M

Diana Coromines‏ @dianacoromines

«Nosaltres no podem renunciar a res. Només a la violència». Però la violència a les carreteres, posem per cas, que cada any mata centenars de persones, aquesta no us treu la son, oi?

Diana Coromines‏ @dianacoromines

«Som una generació de polítics que se l’han jugada personalment i familiar». Us l’hauríeu jugada si haguéssiu defensat la independència; us hi obligaven les lleis del nostre Parlament i el mandat de les urnes. Declarar-la per dp recular no és jugar-se-la.

Diana Coromines‏ @dianacoromines

Insinueu que si l’Estat espanyol rebutja un referèndum proposat per mediació internacional «no ens en tornarem cap a casa». Llavors sí, que afrontareu el conflicte i plantareu cara l’Estat espanyol? Com voleu que ens ho creguem, si fins ara no heu fet altra cosa que obeir Madrid?

oooooo

(iii) Descripción de La folklorització i el Règim de Vichy

(https://www.ivoox.com/folkloritzacio-i-regim-vichy-audios-mp3_rf_30185009_1.html)

Roger Mallola, Ástrid Bierge i Maria Vila es van trobar al bar més famós de Casablanca per discutir amb l’Enric Vila sobre la folklorització de les institucions catalanes. Jordi Graupera, que passava prop del Velódromo els va sentir, i es va sumar a la festa

Segida

Esan bezala, hemendik aurrera soilik Primarietatik azalduko dena ukituko nuke:

Maria Vila‏ @mvilaredon

(https://twitter.com/mvilaredon/status/1064949394531860482)

Aquí explico una mica qui sóc, per què em presento a les @primaries2019 @PrimariesCat i què crec que puc aportar al projecte. Amb alegria, que no ens l’acabaran!

2018 aza. 20

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude