Katalunia: ez dago iluntasunik, dena argituz doa…

Ez dago itsuagorik ikusi nahi ez duena baino…

Alfred de Zayas‏ @Alfreddezayas

(https://twitter.com/Alfreddezayas/status/1048141463907913729)

The very essence of human dignity is the right to be just who we are, and act accordingly as Catalans, Galicians, Basques #Catalonia

2018 urr. 5

(1) Enric Vila

Peixet per a tothom

(https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-peixet-tothom_323727_102.html)

La comèdia que Espanya ha muntat, amb la col·laboració del processisme, per dissimular que Catalunya havia celebrat un referèndum, començarà a col·lapsar-se tan aviat com hi torni a haver eleccions.

(2) Diana Coromines

Diana Coromines‏ @dianacoromines

(https://twitter.com/dianacoromines/status/1062249312200114176)

“Prudència fins la sentència, perquè la prioritat són els qui són a la presó”. No, @KRLS, la prioritat és el poble de Catalunya i la seva voluntat política repetidament expressada a les urnes: independència @maticatradio

(3) Bernat Dedéu

Primàries Lleida‏ @PrimariesLleida

(https://twitter.com/PrimariesLleida/status/1062050174846021632)

“La notícia de les @PrimariesCat és una fantàstica idea que passarà per sobre dels partits igual que els va passar per sobre l’1Oct.” – @BernatDedeu

2018 aza. 12

(4) Àstrid Bierge

Àstrid Bierge‏ @astridbierge urr. 5

Declaracions fetes per @KRLS amb només dos mesos de diferència. #lesmotosdelproces

(https://twitter.com/astridbierge/status/1048275197751640064)

(5) Enric Vila

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1062446354587418624)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Dàlia Blanch

Ja ningú no amaga res. No hi ha esquerres ni dretes, només una mà de polítics desesperats que s’ofeguen en les seves mentides fabuloses.

Enric Vila(e)k gehitu du,

Dàlia Blanch @daliablanc

La ‘generositat’ aclaparadora de Puigdemont per a les eleccions europees només demostra, un cop més, que la dreta catalana sempre sap com posar en evidència el partidisme d’ERC amagant el propi. A aquestes altures, no deixa de sorprendre com és de mediocre tot aquest tacticisme.

2018 aza. 13

(6) Enric Vila

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1062398670144987136)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Kasper Juul

El problema no és que siguin homes, és que són autonomistes. Com a pinso per parar-los bé. Però per entendre q la unitat demana interessos comuns i que a PP i PSOE els uneix justament allò q separa sempre ERC i PDeCAT, no cal ser dona ni home.

Enric Vila(e)k gehitu du,

1:38

Kasper Juul @KasperJuul_0

I la Marta Roqueta per a bingo. “Perdoneu, començo a estar una mica cansada de que aquesta taula sigui tres homes explicant-me a mi coses que no he dit i coses que entenc perfectament”. #Mansplaining.

Erakutsi haria

(7) Bernat Dedéu

La teva fiança, Artur

Barcelona. Dimecres, 14 de novembre de 2018
(https://www.elnacional.cat/ca/opinio/bernat-dedeu-teva-fianca-artur_324258_102.html)

Fa pocs dies, durant una entrevista a Els Matins de TV3, l’antic president Mas admetia que els resultats de les eleccions del 27-S havien de permetre “tirar endavant el procés, però no culminar-lo”. Fent la seva feina com déu mana, la col·lega Lídia Heredia li preguntà per què no havia dit això tot just acabats els comicis (que el mateix president 129 va establir com a plebiscitaris), i Mas li va respondre, tot somrient i encantat de la vida: “Perquè ningú m’ho va preguntar”. Traduït al cristià, i perquè tothom ho entengui, Mas va dir “perquè ningú m’ho va preguntar”, com podia haver dit “perquè em va sortir dels picarols” o, si hagués estat encara més honest, “perquè vostè ja sap que enganyar el poble de Catalunya sempre surt de franc”. Us recomano que veieu el vídeo de l’entrevista, car costa molt no aïrar-se davant d’un nivell aital d’impostura i de suficiència.

Per si encara fos poc i l’enganyifa no hagués quedat clara, Mas va dedicar-se posteriorment a cascar la CUP per tal d’escudar les seves mentides. El debat, va dir, “estava més centrat en investidura de Mas sí o no; tot girava entorn d’allò i no es parlava de res més”. Cal dir que l’antic president és tot un innovador, perquè a l’art de pixar-se en la dignitat dels seus electors com si fossin subnormals hi afegeix un narcisisme digne del mateix Aramis: “Que si la CUP ha dit que no, que si una part de la CUP diu que sí. Que si 1.515 a 1.515 en aquella famosa votació que hi va haver. Tota aquella parafernàlia. I no es va poder parlar seriosament del full de ruta com s’avançava”. Vaja, Artur, que si ens vas fotre una trola com un campanar no va ser perquè mentissis, sinó per l’efecte perniciós de la CUP en els nostres esperits. No es pot tenir una barra més quilomètrica, s’ha de reconèixer. 

Per aquelles cosis de la vida, ara diuen que els espanyols volen fer pagar cinc milions d’euricus a l’Artur i els seus consellers per muntar el 9-N, alguns dels quals ja foren abonats per la caixa de resistència i l’embargament d’immobles dels encausats. Traduït novament al cristià, la cosa vindria a dir que, després d’enganyar-nos, com ja s’ha palesat mil vegades, a l’Artur li haurem de sufragar la multa per la consulta. Vaja, que després de dir-nos que havíem guanyat en diferents idiomes i després de reconèixer que es va declarar la República amb la plena consciència que no s’aplicaria, ara la padrina i sa tia haurà d’afluixar la mosca perquè l’Artur no perdi la casona del carrer Tuset. És a dir, i repetim-ho les vegades que faci falta, que després de vendre’ns la moto per deixar-nos a l’estacada ara va i resulta que hem de renunciar al sobre de Nadal per amor al 129.

Us podeu imaginar, després de llegir l’article, les ganes que aquest humil servidor de valtrus té de regalar part del seu minso estipendi per tal d’ampliar el somriure mandibular de n’Artur. Però tinc una cosa claríssima: els meus conciutadans acoquinaran, perquè són molts anys d’anar pagant la festa als impostors com perquè ara ens posem finolis i deixem de pagar el beure, tot i la cornamenta. Total, tampoc ens vindrà d’un aguinaldo més. I ja sabeu, a partir d’ara quan inundem el món d’enganyifes, defraudem o mentim, sempre ens resta el comodí Mas: no vaig dir la veritat, “perquè ningú m’ho va preguntar”.

(8) Perles Processistes

Sergi #República‏ @sergi_pages aza. 12

Estàs fart del processisme? Són moltes les mentides que ens han colat i és important evitar que es perdin en l’oblit. En aquest fil cada nit publicarem un nou vídeo de #PerlesProcessistes. Preparat? [OBRIM FIL?]

Sergi #República‏ @sergi_pages

Puigdemont: “El referéndum será vinculant perquè els resultats que se’n desprenguin el govern es compromet a implementar-los#PerlesProcessistes

2018 aza. 12

Sergi #República‏ @sergi_pages

(https://twitter.com/sergi_pages/status/1062093847067611139)

Romeva: “En 16 mesos tenim l’obligació de tenir les estructures d’estat a punt. Ho hem de poder fer i ho farem#PerlesProcessistes

2018 aza. 12

Sergi #República‏ @sergi_pages 

El gran Lluís Salvadó explicant en públic que tot estaria preparat mentre en converses privades deia això. Escolteu, escolteu?

(https://twitter.com/sergi_pages/status/1062449063302520838)

2018 aza. 13

Sergi #República‏ @sergi_pages

(https://twitter.com/sergi_pages/status/1062808693593513984)

Romeva: “Si surt el ‘sí’ la nostra obligació com a govern és implementar el resultat. Això és vinculant

2018 aza. 14

Nahikoa? Ala gehiago behar da?

Prozesismoaren aurka Pimarioak!

Eta Euskal Herrian, zer’

Non daude hemengo ‘prozesu aldrebestua’ (autodeterminazio-eskubidearen aurka, mandangaren alde, newspeak nonahi eta nolanahi eta abar oso luzea) salatzen dutenak?

Non daude ‘intelektualak’, ‘iritzi emaileak’, kazetariak, politikariak, progreak…?

Ez al dago zabor hori guztia salatzeko gai denik? Prest dagoenik? Bat ere ez?

Denok ados?

Mon dieu! Libera nos domine!

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude