Autodeterminazio-eskubidea: munduko sarea

xmdcp

Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles.

Què és?
La Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles (XMDCP) és una organització internacional d’entitats i partits de nacions i pobles sense estat. El seu objectiu és coordinar les organitzacions d’aquests pobles i nacions  per tal que uneixin esforços per a fer progressar el reconeixement i l’exercici del dret a l’autodeterminació en l’era de la globalització. La XMDCP va fer la seva primera reunió al Fòrum Social Mundial de Belém, el 2009, va celebrar el seu Congrés Fundacional a Girona el 2010, i es va constituir legalment a Brussel·les el 2011.

Què fa?
Promou el reconeixement dels drets col·lectius dels pobles en institucions i organismes internacional, dóna suport als moviments i organitzacions d’arreu del món que lluiten pels seus drets col·lectius, i coordina i articula els actors socials i polítics a escala mundial que treballen en favor d’aquests drets.

Qui l’executa?
El CIEMEN hostatja el secretariat de la XMDCP, que té una trentena d’entitats membres.

La CONSEU

El precedent a escala europea de la XMDCP és la Conferència de Nacions Sense Estat d’Europa (CONSEU), un fòrum de debat i de confluència entre organitzacions polítiques, culturals i cíviques amb l’objectiu comú d’avançar cap a una Europa respectuosa amb la seva diversitat nacional, lingüística i cultural.

Actualment, els treballs de la CONSEU es troben enquadrats dins del marc de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude