ICEC Europako Parlamentuan

Un acte al Parlament Europeu vol desemmascarar les ‘fake news’ sobre Catalunya

Maria Macià
5 de desembre de 2017

(http://www.elnacional.cat/ca/politica/acte-parlament-europeu-fake-news-catalunya_218892_102.html)

Parlament europeu 9 mai 2014

 La plataforma ICEC (International Commission of European Citizens), dedicada a promoure el reconeixement del dret d’autodeterminació dels pobles, organitza el proper dijous un acte al Parlament Europeu per desemmascarar aquells rumors o notícies falses que corren sobre el moviment independentista i la realitat catalana. Sota el títol “Pot Catalunya salvar Europa?”, es vol donar veu a representants de diversos col·lectius de la societat catalana per tractar sobre economia, educació i legalitat.

L’acte, que compta amb el suport del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, se celebra anualment i focalitza la seva temàtica especialment en Catalunya. En aquesta edició, però, adquireix una especial rellevància ja que coincideix amb la manifestació ‘Omplim Brussel·les’ on es preveu que es desplacin desenes de milers de catalans.

Des de l’ICEC, s’ha aprofitat l’ocasió per convidar membres del sindicat de mestres USTEC, juristes, advocats i emprenedors perquè expliquin com viuen ells el procés independentista. També hi assistiran observadors internacionals que van ser a Catalunya durant el referèndum de l’1 d’octubre i donaran la seva visió dels fets.

Les inscripcions per assistir a la conferència ja estan exhaurides. S’hi espera la presència de representants del partit nacionalista flamenc N-VA, a més d’altres diputats belgues i eurodiputats d’Estònia o Finlàndia, entre d’altres països.

Som víctimes, no victimistes”

La portaveu de l’ICEC, Anna Arqué, explica que l’objectiu de l’acte és “denunciar l’actitud repressiva de l’Estat”, però també “anar més enllà” de les denúncies que s’han fet fins ara. “Som víctimes, no victimistes”, defensa i assegura que també es vol transmetre un “missatge positiu” sobre l’independentisme. Per fer-ho, s’exposaran exemples i casos d’èxit a Europa que demostrin que “les independències són legals i legítimes”.

Arqué explica que, per ara, “s’ha posat un mirall” davant d’Espanya i “tothom ha vist com és realment”. En la mateixa línia, argumenta que ara és hora de posar-lo davant d’Europa perquè “s’aferri als valors fundacionals” de la llibertat, la justícia, la igualtat i la pau.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude