Mandangazale guztiok, irakur arren!

Puigdemont, a Le Figaro: ‘Si el Tribunal Constitucional m’inhabilita, no ho acceptaré’1

El president de la Generalitat assegura que no permetrà que Madrid anul·li la voluntat dels catalans

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista a Le Figaro que no acceptaria que el Tribunal Constitucional l’inhabilités: ‘Tan sols em pot suspendre el parlament.’ Puigdemont ha volgut explicar a l’estranger que una gran majoria dels catalans volen votar i que no permetria que Madrid anul·lés aquesta voluntat. També ha dit: ‘No existeix cap poder prou poderós que pugui tancar el gran col·legi electoral que serà Catalunya l’1-O.’

Puigdemont ha reiterat el seu compromís amb el referèndum i ha defensat que cap amenaça no impediria que els catalans triessin el seu futur de manera democràtica. També ha explicat que, durant l’organització del referèndum, tant el govern com la Generalitat mantindrien una posició neutral que estaria controlada per observadors internacionals.

El president també ha fet referència a la sortida dels tres consellers aquestes últimes setmanes: ‘Respecto les seves decisions personals, no tenen res a veure amb el referèndum de l’1-O.’ D’altra banda, també ha volgut explicar el procediment que se seguirà si guanya el sí: 48 hores després de la proclamació del resultat, Catalunya es convertirà en un estat independent i s’obrirà un període de transició que derivarà en unes eleccions constituents, es redactarà una constitució i serà ratificada.

Carles Puigdemont : « Le droit à l’autodétermination existe ! »2

Catalan Gov. France‏@delgovfrance3

?[INTERVIEW] du Président de la #Catalogne, Carles Puigdemont @KRLS. Propos recueillis par @mdetaillac au @Le_Figaro

https://pbs.twimg.com/media/DFfPQqNXgAYlnGQ.jpg

2017 uzt. 24


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude