Autodeterminazio eskubideaz Europan

El Jurista ‏@ElJuristaCat1

.@ICECintl reafirma la “legalitat de la unilateralitat” i l’aportació de 350 observadors intls. al referèndum http://www.eljurista.cat/2017/01/12/licec-reafirma-la-legalitat-de-la-unilateralitat-i-laportacio-inicial-de-350-observadors-internacionals-al-referendum-catala-2/ …

2017 urt. 11

L’ICEC reafirma la “legalitat de la unilateralitat” i l’aportació inicial de 350 observadors internacionals al referèndum català2

Durant el dia d’ahir va tenir lloc a Brussel·les una conferència coorganitzada per diferents grups parlamentaris, així com per la plataforma internacional ICEC, sobre l’exercici del dret d’autodeterminació al Parlament Europeu. La jornada va concloure amb la Declaració de Venècia aprovada oficialment per Parlament Venet a favor de la “legalitat de la unilateralitat”:

We therefore recognize that whenever the exercise of the universal right of Selfdetermination is rejected by the state institutions, citizens  and nations of Europe can do and should do the only possible thing: unilaterally exercise through their representatives democratic parliaments this right that is configured by its nature in the international law framework

La legalitat de la unilateralitat del referèndum català ha estat fermament defensada per Anna Arqué, portaveu als Països Catalans de l’ICEC, que també ha llegit un text expressament redactat pel catedràtic de Copenhagen, Toni Abat.

En aquest sentit, Arqué, ha afirmat que “el referèndum es legal encara que l’estat espanyol decideixi no participar de la seva organització perquè es emparat per l’ordenament jurídic internacional i serà vinculant perquè nosaltres, la gent i les institucions catalanes, així ho hem decidit. La comunitat internacional no pot nomes mirar; des de l’ICEC hem proposat als líders polítics i socials que hem d’implicar als actors internacionals dins l’organització del referèndum, des del primer moment, pels obvis beneficis anteriors (informar als organismes internacionals sobre els obstacles de l’estat), durant (observant que seguim els protocols internacionals de bones practiques) i posteriors al referèndum (legitimar la declaració d’independència)”.

Per la seva banda, Montse Daban (ANC) ha defensat que “tenim el compromís de vetllar per a què les passes que ha de fer el Govern per garantir el vot dels catalans a l’exterior sigui portat a terme i efectiu”. Per la seva banda, en representació de Constituim, Jordi Domingo ha exposat que “l’esborrany del projecte de Constitució Catalana és obert a aquells que votaran NO a la independència de Catalunya però que quan el SI guanyi, decidiran com a part de la societat catalana quin model de Republicà volem”. “

Jordi Domingo@JordiDomingoGM3

Yesterday great debate about selfdetermination right at @Europarl_EN @ICECintl @assemblea_int @Constituim among many others were present

2017 urt. 12

Zorionak Katalunia!

(Zorionak Anna!)

Euskal Herriko mandangaz4 haratago!


 

Iruzkinak (1)

 • joseba

  Aspaldiko artikuluak:

  Opinió: Anna Arqué

  Anna Arqué

  Voluntària per la independència de Catalunya treballant des de diversos àmbits dins i fora dels Països Catalans. Vicerectora de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), consultora externa de la junta de govern de l’IEMed, portaveu d’European Partnership for Independence (EPI) a Catalunya, portaveu de la International Commission of European Citizens (ICEC), membre de Welcome Mr. President (associació promotora de la insubmissió fiscal a l’Estat espanyol) i com moltes catalanes, de tots aquells col·lectius que entenen que la independència avui és possible. Votem-la sense por! #NiUnPasEnrere

  Autoboicot, on vas?
  13 comentaris
  08/02/2014
  «L’únic possible “no hem pogut” votar en referèndum que entonarem és si ens prenen les urnes físicament el 9 de novembre»

  El bescanvi
  18 comentaris
  03/11/2012

  La clau
  10 comentaris
  01/06/2012

  Legalitat insubstancial (i 2)
  17 comentaris
  26/01/2012

  «Dare to believe» (1)
  8 comentaris
  25/01/2012

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude