Nazioarteko kanpaina: autodeterminazioaren ariketa Europar Batasunean

Ara o mai ||*||@araomai

@anna_arque Comença la Campanya internacional #CatRef2017. http://araomai.cat/comenca-la-campanya-internacional-catref2017/ …1

2017 urt. 5

Nota de premsa

La plataforma Internacional ICEC – “International Commission of European Citizens representada als PPCC per la seva portaveu Anna Arqué, organitza per 2on any consecutiu al Parlament Europeu la conferència internacional que porta per títol:

L’exercici del Dret d’Autodeterminació a la UE” (2ona part).

Dimecres, 11 de Gener,

13:30h-17:00h,

room: P1A002. Parlament Europeu.

L’any passat varen ser el grup flamenc NVA i el basc Bildu al Parlament Europeu, els partners dins la institució Europea. Degut l’èxit de passades convocatòries i el gran interès per la temàtica de l’exercici dels drets col·lectius dins la UE que l’ICEC s’acompanyarà enguany de molts altres partits dins l’ALE (EFA) que s’han sumat com coorganitzadors, incloent els eurodiputats del PDCAT i d’ERC. *cartell adjunt.

Seran 6 taules diferents que exposaran les seves particulars visions sobre com la UE ha d’encaixar políticament dins el segle XXI, l’exercici del Dret d’autodeterminació per part d’uns Pobles, com el Català, que integren l’actual UE.

Un exercici democràtic via la realització de referèndums sobre la independència que són emparats per l’ordenament jurídic internacional, referent el dret universal d’autodeterminació, i respecte uns estats que ens alguns casos declinen la possibilitat de participar en la seva organització -negativa que mostra l’evident divergència de fons entre les parts en conflicte, fent evident, si encara més, la necessitat del referèndum com a solució democràtica-. Una organització, la Catalana, promoguda pacíficament i sostinguda en el temps, per una majoria social i parlamentària que avala i legitima democràticament el seu exercici efectiu: legal i vinculant.

El debat seriós internacional sobre l’autodeterminació de Catalunya no es situa en si aquesta és una Nació o el seu dret a exercir la seva independència, el nivell de debat fora el soroll mediàtic, és sobre l’ampara tècnica internacional que acomodarà la nova legalitat Catalana i per això considerem oportú exposar davant representants internacionals, al Parlament Europeu i altres reunions que tenim agendades, la legalitat de la disposició unilateral Catalana”, Anna Arqué.

L’ICEC Catalunya ha convidat enguany a l’ANC i al col.lectiu Constituïm a participar de la taula que moderarà la seva portaveu, l’Anna Arqué i que serà a més, composada pel periodista del diari escocès The National i membre del Common Space, Michael Gray i per l’editor de la revista socialista flamenca Meervoud, el portaveu de l’ICEC a Flandes, Bernand Dealemans.

El títols de les intervencions Catalanes a la taula ICEC:

· “The oficial Catalan referendum on independence (2017). The Legality of Unilateralism (text prof. Toni Abat i Ninet)”, per Anna Arqué, spokesperson for ICEC-Catalan Countries.

· “Binding the referendum, the Catalan voting from abroad”, per Montse Daban, ANC head for Intl.

· “Drafting the Catalan Constitution”, per Jordi Domingo, spokesperson for Constituïm.

Dimarts dia 10 de Gener, ICEC comença la seva activitat amb una recepció privada al Parlament Belga i al Parlament Flamenc organitzada pel vicepresident de relacions internacionals del govern flamenc, Jan Van Esbroeck, amb un posterior dinar amb senadors Belgues i altres personalitats institucionals. La portaveu de l’ICEC-Catalunya, Anna Arqué, informarà sobre el referèndum oficial i vinculant que es farà enguany sobre la independència de Catalunya. La cap d’internacional de l’ANC, Montse Daban, explicarà com s’està articulant des del moviment civil i el Govern, l’important vot dels Catalans a l’exterior. El portaveu de Constituïm, Jordi Domingo i en Jordi Fitó, també membre del col·lectiu, faran entrega de l’esborrany de la Constitució Catalana i explicaran el procés fet fins ara i el que esperen continuar fent, sempre de manera oberta a la societat catalana i col·legiada amb els diferents grups i col·lectius socials.

Anna Arqué: “ICEC sempre actua amb una visió global sobre l’escenari polític Català i per això són moltes les organitzacions amb les que hem fet pinya durant els últims anys, depenent del moment polític. Ara pensem és important convidar l’ANC per la seva gran implicació en situar la necessitat de fer el referèndum al 2017 de manera efectiva (vol dir, oficial i vinculant) i Constituïm per la projecció que ens fan dels escenaris que ara sí seran possibles per a tota la societat Catalana un cop guanyi el Sí a la independència, i que ens obliguen a reflexionar envers quina posició prendre davant moltes qüestions sobre les que tindrem l’oportunitat de decidir, ara ja, sense la interferència automàtica de l’estat espanyol.”

Montse Daban (ANC): “Explicar al Parlament Europeu què estem fent les entitats civils i el Govern per blindar el referèndum és una oportunitat perfecta per mostrar que estem resolts a autodeterminar-nos i a dialogar amb representants d’altres països sobre la seva posterior vinculació”

Jordi Domingo (Constituïm): “Compartir amb una audiència internacional tan diversa com la del Parlament Europeu, l’esborrany d’un projecte de Constitució Catalana sorgit directament de la societat civil, com a eina de debat i reflexió, és ideal per a situar com a proper i real l’escenari d’una República Catalana postreferèndum”.

Gehigarria:

Nork: . <josebafelix@outlook.es>
Bidaltze-data: astelehena, 2016(e)ko azaroaren 7a 01:31
Nori: Anna Arqué
Gaia: ER: Kataluniako independentziari buruzko mugimenduaz

OK. Thanks.

joseba

Nork: Anna Arqué <anna.arque@y>
Bidaltze-data: igandea, 2016(e)ko azaroaren 6a 21:10
Nori: .
Gaia: Re: Kataluniako independentziari buruzko mugimenduaz

Cuento contigo para participar como observador internacional del “referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, 2017” 😉 #xxx

Anna 

Enviat des del meu iPhone

El 06/11/2016, a les 10:04, “.” <josebafelix@outlook.es> va escriure:

https://www.unibertsitatea.net/blogak/heterodoxia/2016/11/06/kataluniako-independentziari-buruzko-mugimenduaz/

joseba


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude