Katalanei kafea ‘hoztuko zaien’ bitartean…

(i) El combat per la independència de Catalunya, protagonista al Fòrum Social Mundial al Quebec

S’hi fa un cicle de conferències sobre descolonització i autodeterminació dels pobles 1

Ciutadans de més de cent vint països es reuniran al centre de Mont-real, al Quebec, pel 12è Fòrum Social Mundial (FSM), que es farà per primera vegada en un país del nord, del 9 al 14 d’agost. És un espai obert per al desenvolupament de xarxes d’acció que afavoreixin la solidaritat internacional, la justícia social i ambiental, l’economia social, la democràcia participativa i el reconeixement de la igualtat de dignitat de tots i totes.

En el FSM 2016 participen més de 50.000 persones, 1.102 organitzacions, 1.300 activitats autogestionades, incloses les activitats artístiques i culturals, com també vint-i-una grans conferències que es faran durant sis dies. Tot es fa al voltant de tretze temes al centre de Mont-real i la rodalia.

El 12 d’agost, al marge del cercle de ‘descolonització i autodeterminació dels pobles’, en presència de l’advocat president de la Société Saint-Jean-Baptiste de Mont-real, Maxime Laporte, es fa la conferència ‘El combat de la independència català‘, que explica la lluita del poble català per la independència política i la perspectiva pública. Joan González Fabra, membre de l’Assemblea Nacional Catalana, en serà l’encarregat.”

(ii) World Social Forum 2016

Comité sur l’autodétermination des peuples2

Le combat indépendantiste catalan3

… agian guri, euskaldunoi, ‘kaferik’ barik, beste tren historiko bat (zenbatgarrena?) eskapatuko zaigu…

Esan dezagun ozen:

Batzuentzat 8 urte galdu bide diren arren (Otegi: “Zortzi urte galdu ditugu, bukle batean dagoen bizikleta estatikoan gaudelako”), beste batzuk, alta, orain dela 25 urte, Baltikoko herrien mugimenduak pil-pilean zeudenean, galdutako aukera historiko ederraz gogoratzen gara: Gure Esku Dago: zer?

Oraingo mezua, berriz, itxarotea izango ote da?: ikus Derecho a ‘decidir’? Zer?

Quosque tandem? Noiz arte?


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude