Katalunia, mon amour!

Okertuta egon naun/k. Bai, erabat okertuta.

Zenbait e-posta bidali dizkiot VilaWeb-eko zuzendariari, baita Espainiako Diputatu Kongresuan dauden ERC-koei, inongo erantzunik gabe, ezta kortesiaz ere.

Agian erantzuna CUP-n egon daiteke.

Hona zantzu batzuk:

a) DUI immediata i ruptura amb les polítiques socials de la UE, el programa de la CUP (http://www.vilaweb.cat/noticies/dui-immediata-i-ruptura-amb-les-politiques-socials-de-la-ue-el-programa-de-la-cup/)

b) Declaració de Ripollet: la CUP davant del 27-S (http://www.vilaweb.cat/noticies/declaracio-de-ripollet-la-cup-davant-del-27-s/)

c) Baños explica les diferències entre els fulls de ruta de la CUP i Junts pel Sí [VÍDEO] (http://www.vilaweb.cat/noticies/banos-explica-les-diferencies-entre-els-fulls-de-ruta-de-la-cup-i-junts-pel-si/)

d) Programa CUP (https://drive.google.com/file/d/0Bxrh_sv1paPsZFl4d3dTczlZWTQ/view?pli=1

CUP-ko Programaren zenbait puntu

2. Ruptura amb la Troika, per tal de garantir un pla de xoc contra l’emergència social

És imprescindible el desplegament immediat d’un pla de xoc que faci front a la dramàtica situació d’empobriment generalitzat de les classes populars i treballadores, i que passi per mesures com l’aturada immediata dels desnonaments i els acomiadaments, per l’impuls del lloguer social i d’un pla d’ocupació pública amb contractació directa per part de les administracions, la renda mínima garantida i per mesures per revertir la pobresa energètica, així com per la reversió de les retallades socials i laborals; entenem que aquestes mesures passen per no pagar el deute fins resoldre les necessitats de les classes populars i treballadores.

El pla de xoc que proposem suposa una ruptura, també per aquesta via, tant amb la legalitat espanyola i el seu l’article 135 com amb els dictats de la Troika. La recent experiència de Grècia mostra que no hi ha vies de negociació amb l’UE i les institucions capitalistes, ni en el marc de l’euro, que permetin la millora de les condicions de vida de les classes populars. Cal la ruptura amb aquestes institucions per poder atendre les necessitats de la gent.

Les mesures del pla de xoc no han de ser només d’emergència, sinó que s’han de recollir en el procés constituent impulsant la creació d’un Sistema Integral de Protecció Social, universal, solidari i públic, que inclogui totes les situacions susceptibles de ser protegides (jubilació, diversitat funcional, salut mental, orfenesa, dependència, atur, etc.: totes aquelles que en el procés d’elaboració de la constitució es consideri drets bàsics a protegir), així com les fonts de finançament, que es concretaran en el text constitucional amb caràcter de dret fonamental.”

Baliteke CUPkoak prest egotea Diru Teoria Modernoa (DTM) ezagutzeko. Gutxienez, teoria horren sortzaileek eta bultzatzaileek Kataluniarako proposatuko luketena ezagutzeko.

Bill Mitchell-ek horretaz jadanik zuzen idatzi du: ikus Katalunia eta DTM (https://www.unibertsitatea.net/blogak/heterodoxia/2014/11/12/katalunia-eta-dtm/).

Noski, moneta propioa jaulki baino lehen, EBZ-ri Mosler-en proposamen dotoreak aurkeztu dakizkioke. Ikus Katalunia independentea Europar Batasunean (https://www.unibertsitatea.net/blogak/heterodoxia/2012/09/24/katalunia-independentea-europar-batasunean/),

Ezagutzen dugunez, ezezkoan, moneta propioaren jaulkipena da egin behar dena, inongo dudarik gabe, malgré progre, ekonomialari, politikari eta kazetari guztiak…

Eta edozein kasutan, Job Guarantee delako programa martxan jartzea. Ikus Lan bermeaz (job guarantee delakoaz)

https://www.unibertsitatea.net/blogak/heterodoxia/2013/04/08/lan-bermeaz-job-guarantee-delakoaz/


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude