Nork-Nori-Zer

Baskongadetako (eta Nafarroa garaiko) falaziak

Karlista zaharrek (PNV-koek) neokarlistei (EH Bildu-koei) bidea erakutsiz:

@tobararbulu‏ @tobararbulu

(https://twitter.com/tobararbulu/status/1109891402224336902)

Laugarren karlistadarantz: olé!

Historia de un desencuentro https://www.deia.eus/2019/03/24/politica/euskadi/historia-de-un-desencuentro … @deia_eus bidez

EH Bildu estará para hacer frente y parapeto (sic)”

AUTONOMISMO hutsa!!!!!!, Baskongadetan norekin eta ERC-koekin!!!!!!!!

2019 mar. 24

Hau dunk hau!

Ikas dezagun Kataluniatik…

Katalunia: falaziak nonahi

Pilar Carracelas @pilarcarracelas

(https://twitter.com/pilarcarracelas/status/1109819383403159552)

Una cosa que penso que és molt bàsica: si ets un partit ecologista i vols “ampliar la base” ecologista no incorpores a les llistes gent favorable a les nuclears ni dilueixes l’ecologisme al teu programa. El mateix passa amb l’independentisme.

2019 mar. 24

Elkarrizketa berria

  1. Pilar Carracelas@pilarcarracelas

Això d’ampliar la base se sustenta en una falàcia (a més de negar l’1O, que ja és més que evident): assumir que tota la gent favorable a un referèndum (que apareix a totes les enquestes) votarà en clau nacional, quan sap, entre d’altres factors, que no fer-ho li dona el veto.

Pilar Carracelas(e)k Bertxiotua Pilar Carracelas

És comprar el marc del “quan sigueu majoria favor del referèndum, en parlem”. Ja ho som, majoria, però la gent contrària a la independència i que votaria en un referèndum pactat no té incentiu per comprar aquest marc en eleccions, perquè sap que té veto.

Enric Vila‏ @enricvd

(https://twitter.com/enricvd/status/1109826077764014080)

Enric Vila(e)k Bertxiotua Carles Mundó

Del conseller de justicia del govern que havia de fer la independència en 18 mesos, alehop: “S’ha acabat la màgia”.

Enric Vila(e)k gehitu du,

Carles Mundó@CarlesMundo

?Per més que hi hagi qui vulgui ridiculitzar-ho, el camí és eixamplar la base social de suport a la independència, sumant-hi més gent i explicant que amb les eines d’un estat podrem servir millor els ciutadans i garantir els drets socials” ?

Se ha acabado la magia

(https://www.ara.cat/opinio/ha-acabat-magia_0_2202979761.html)

2019 mar. 24

Hamaika ikusteko jaio gaitunk!

Tartean, ikas dezagun:

Groguis per les primàries

Enric Vila

(https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-groguis-primaries_368212_102.html)

Un dels encants que té viure en un país ocupat en l’època de Twitter és que amb una mica d’enginy i pocs recursos pots fer anar de corcoll tot el sistema. La política catalana, i l’espanyola per extensió, em fan pensar en aquelles escenes èpiques d’El Zorro protagonitzades per Antonio Banderas, Errol Flynn, Tyron Powell, Douglas Fairbanks o el nostre Armando Catalano, alias Guy Williams.

Com expliquen les pel·lícules d’El Zorro, quan un règim entra en fase de putrefacció tant se val els recursos que destini a perseguir o a silenciar la dissidència; n’hi ha prou amb una agulla per punxar un globus, per gros que sigui. Ja vam veure amb quina facilitat es va imposar la idea de celebrar un referèndum, el gener del 2016, quan CiU i ERC semblaven haver-la matat definitivament amb el simulacre del 9-N i les falses eleccions plebiscitàries.

Des de fa uns mesos, vivim una continuació del cicle de descomposició que va començar el 2009, però a través de les primàries. “És bèstia ―escrivia ahir Jordi Graupera― el que han fet els partits amb la seva democràcia interna, després de passar-se anys dient volem votar”. Si ho penses, és bèstia, però també era previsible, perquè han aplicat a les primàries la mateixa medecina que van aplicar a l’autodeterminació. La recepta consisteix, de nou, a cremar la idea per fer-la semblar inútil

Amb l’ajut dels diaris i les cúpules dels partits, la maquinària estatal ataca les primàries servint-se d’unes tàctiques que ja van provocar, per sorpresa, l’1 d’octubre. El paper de Madrid a Catalunya fa pensar, com ja he dit, en aquells grups de soldats que perseguien el Zorro per les teulades de les poblacions mexicanes. El president Torra ha interpretat bé la situació i també juga al gat i la rata, ni que sigui posant pancartes i substituint conselleres

El president sap que, per poc que Primàries Catalunya col·loqui regidors i Graupera entri a l’Ajuntament de Barcelona, l’Estat ho tindrà difícil per mantenir la comèdia. Espanya necessita empobrir la imatge de la democràcia per legitimar les seves institucions. Però si les bases dels partits processistes constaten que les primàries són la millor solució per combatre la repressió, ni Mas, ni Junqueras ni tots els diaris subvencionats del món no podran controlar la política catalana

Torra s’amaga darrere la ratafia mentre els Mossos persegueixen llaços grocs, però sap que només les primàries li poden donar aire, i una oportunitat de retirar-se victoriós de la política. Mirem les torres que han caigut els darrers anys gràcies a l’autodeterminació. N’hi hauria prou que ERC i els diversos partits de CiU adoptessin les primàries amb el mateix nivell d’hipocresia amb el qual van preparar el referèndum de l’1 d’octubre perquè Catalunya torni a deixar grogui Espanya.

Els partidaris de la distensió tenen mala peça al teler, si no aconsegueixen neutralitzar les primàries. Així com la dinàmica iniciada amb les consultes del 2009 va acabar liquidant el prestigi de la corona, del federalisme i del peix al cove, les primàries destruiran la desorientació escampada per l’article 155 i les mentides del govern de Junts pel Sí. Els intents decrèpits de ressuscitar els debats perversos del passat no tornaran a donar llustre a l’autonomisme.  

A la més mínima ocasió, fins i tot la marca irredempta de CiU, que diu voler bloquejar l’Estat, es girarà contra els seus promotors, com ja va passar amb l’abraçada de David Fernández a Artur Mas. Jordi Juan celebrava ahir com una victòria espanyola que el nacionalisme basc i català esdevinguin irrellevants a Madrid. En realitat, la irrellevància beneficia Catalunya perquè deixarà sense aliances les elits barcelonines que van fer la gara-gara a Franco i al rei a Joan Carles. 

Els vigilants de la colònia no han entès que una bona idea només es pot combatre amb una idea millor i que, mentre hi hagi urnes, ja no es podrà tornar a imposar el pensament forjat per les pistoles. Tant se val quants militars posi Vox a les llistes, ni quants discursos faci Abascal sobre la necessitat de repartir armes entre els espanyols de bé. Igual que va passar amb el referèndum, a còpia de vendre que les primàries són una eina massa utòpica la propaganda aconseguirà que ocupin el centre del debat polític del país.

De fet, si Vox és l’únic partit que ha pogut abolir la seva democràcia interna per estatuts, és perquè té carta blanca per anar obertament contra Catalunya.

Falazia guztien gainetik,

Autodeterminazioa da bide bakarra eta independentzia helburua, ez dago beste zereginik!

Iruzkinak (1)

 • joseba

  Sergi@sergi_pages
  (https://twitter.com/sergi_pages/status/1110439356286844928)

  Sergi(e)k Bertxiotua Joan Tardà i Coma

  Van a pactar amb el PSOE. Més clar no us ho poden dir.

  Sergi(e)k gehitu du,
  Joan Tardà i Coma@JoanTarda

  Arran del 28-A, tres possibilitats:
  1- govern ultradreta nacionalista espanyol.
  2- govern centre-dreta nacionalista espanyol PSOE-C’s.
  3- govern PSOE-Podemos.…

  2019 mar. 26

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude