Azken orduak

(i) Carles Puigdemont Danimarkan

En directe: Gran expectació per la presència de Carles Puigdemont a Dinamarca

Per a participar avui a la tarda en un debat a la Universitat de Copenhaguen

(https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-participa-aquesta-tarda-en-un-debat-a-dinamarca/)

(…)

L’acte d’avui, que es farà entre les 14.00 i les 16.00, es titula ‘Catalunya i Europa, a la cruïlla per la democràcia’. Els professors Marlene Wind i Christian F. Rosbøll acompanyaran Puigdemont en el debat, que serà moderat pel cap del Departament de Ciència Política Mikkel Vedby Rasmussen.

(ii) Ez dago euro-ordenarik

Informació Catalana‏ @InformacioCat

(https://twitter.com/InformacioCat/status/955370124529360896)

ÚLTIMA HORA: El jutge Llarena decideix no cursar l’euroordre de detenció contra el President @KRLS

2018 urt. 22

(iii) Puigdemont presidentea kandidatua Kataluniako ‘president’ izateko

Informació Catalana‏ @InformacioCat

#ÚLTIMAHORA El president del #Parlament, @rogertorrent, proposa #Puigdemont com a candidat a la investidura

2018 urt. 22

(iv) Eta Euskal Herrian, zer?

Arazoa (in https://www.berria.eus/paperekoa/2147/010/002/2018-01-20/arazoa.htm)

… . Zer ez zuen pentsatuko Txillardegik, bizirik balego, EAJ Kataluniari bidaltzen ari zaion mezuari buruz: badakizue, katalanak, itzul zaitezte normaltasunera, betiko egoerara; otzan eta meneko jokatu, legalitate espainiarraren barruan. Makur zaitezte eta lurpera ezazue zeuen independentzia nahia, gu geure autonomian lasai bizi gaitezen. Noizbait, behingoz, Espainiaren barruan eroso sentitzeko. (…)”

Gogoratu ondoko hau:

Txillardegik autodeterminazioaz (tanta batzuk)

Iruzkinak (1)

  • joseba

    Autodeterminazio-eskubidea Katalunian

    (In Puigdemont-en hitzaldia Danimarkan: https://www.unibertsitatea.net/blogak/heterodoxia/2018/01/22/puigdemont-en-hitzaldia-danimarkan/)

    “…El dret d’autodeterminació és un dret fonamental per a totes les nacions. La meitat dels estats membres de la UE han estat creats aquests últims cent anys. El dret d’autodeterminació l’hem posat en el nostre programa polític des del setembre del 2015. Vam guanyar les eleccions. La reacció del govern espanyol va ser clara: intimidació, boicot, presó i exili. Durant més de cinc anys, els catalans han demanat un referèndum acordat sobre la independència. L’acord entre Escòcia i el Regne Unit ha estat l’enveja de Catalunya. Un referèndum acordat ha estat i és l’opció preferida del poble de Catalunya. Però l’establishment espanyol no vol entrar en un diàleg bilateral. Par això vam organitzar l’1-O. De manera que els catalans poguessin expressar la seva voluntat democràtica a les urnes. Vam cometre un error: ens pensàvem que el 2017 la violència i la violació de drets fonamentals no serien possibles. Però els nostres conciutadans van haver de defensar les urnes de la policia espanyola amb els seus cossos.(…)”

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude