Katalunia: Independentziaren deklarazioaz, mehatxuaz, hauteskunde ilegalak, elkartasun osoaz eta Cospedal-ez

(i) Lluís Puig: ‘ La declaració s’havia de fer, perquè així res tornarà a ser igual’

(https://www.vilaweb.cat/noticies/lluis-puig-la-declaracio-shavia-de-fer-perque-aixi-res-tornara-a-ser-igual/)

El conseller de Cultura Lluís Puig explica en aquesta entrevista com no es pensaven que els consellers que anaven a declarar serien empresonats

(…)

Aquests dies hi ha molt de rebombori sobre si s’estava preparat o no per fer la declaració d’independència. Vós vàreu ser molt clar l’altre dia…
—Jo no vull entrar a criticar a ningú, però vaig respondre perquè tenia la sensació que estàvem generant un discurs d’auto-inculpar-nos.
Com si el poble de Catalunya i els centenars de milers persones que estan mobilitzades fossin uns ingenus, que no sabéssim el que estàvem fent.

(…)

Què en penseu?
—Crec que fent el que vam fer, vam donar compliment al que havíem signat a l’abril, al Palau de la Generalitat. Allà,
els consellers, els secretaris i directors generals vam signar el compromís de celebrar el referèndum i aplicar-ne el resultat. Per tant, el que vam fer el dia 27 d’octubre va ser un compliment del compromís que havíem adquirit i signat d’aplicar la resolució del referèndum. O ho fèiem o estàvem dient que l’1 d’octubre no havia existit mai. Com podíem ignorar l’1 d’octubre i aquesta defensa no violenta de les urnes, amb la creativitat i la imaginació, i els que van sofrir violència al seu propi cos. Com podíem desobeir aquest mandat? Fer la declaració estava per davant de tot.

(ii) Marta Rovira ERCko idazkari nagusiak salatu du mehatxuak jaso zituztela Madrildik

“Hildakoak izango zirela ohartarazi ziguten”

… baina ez du zehaztu norengandik heldu zitzaizkien.

(iii) Marta Rovira: “Presidenta? Tots farem el que calgui en les eleccions il·legals del 21 de desembre”

(http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/marta-rovira-presidenta-tots-farem-el-que-calgui-en-les-eleccions-illegals-del-21-d/audio/981993/)

L’objectiu dels pròxims comicis, segons la secretaria general d’ERC, és “restituir les institucions del país en coordinació amb el govern legítim, derrotar el ‘bloc del 155’, alliberar els presos polítics i fer República”. Per Rovira, aquestes eleccions del 21D, forçades per Mariano Rajoy, “és el referèndum que l’Estat no s’atrevia a convocar” a Catalunya.

(iv) Elkartasun osoa

Zaldieroa

(v) Cospedal acorda una reunió amb un fals govern letó que vol enviar tancs a Catalunya

(http://www.elnacional.cat/ca/politica/cospedal-acorda-reunio-fals-govern-leto-tancs-catalunya_213693_102.html)

Aquí pots escoltar la conversa íntegra entre la ministra i els falsos diplomàtics letons, que en realitat eren humoristes.

(https://www.youtube.com/watch?v=kOIgG-n3YII)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude