Autodeterminazio-eskubidea (aldekoak eta kontrakoak)

Eslovenia (2017)

El parlament d’Eslovènia defensa el dret d’autodeterminació en un debat sobre Catalunya 

Els comitès d’Afers Estrangers i Afers Europeus han aprovat una moció sobre l’autodeterminació i Catalunya

Els comitès d’Afers Europeus i d’Exteriors al parlament d’Eslovènia han aprovat una resolució que reclama una solució pacífica per a Catalunya i el respecte al dret de l’autodeterminació d’acord amb les normes vàlides i els principis de les lleis internacionals. El text, que s’ha aprovat per unanimitat, diu en referència a l’1-O que ‘l’ús desproporcionat de la violència és inacceptable’, tant per protegir l’estat actual com per intentar assolir la independència. Els diputats explícitament expressen el seu ‘suport pel dret universal a l’autodeterminació de les nacions’.

L’aprovació es produeix dos dies després de les crítiques d’Ivo Vajgl, ex-ministre d’Afers Exteriors, contra el govern de Mariano Rajoy per aplicar l’article 155. ‘No pots ignorar la realitat, no pots ignorar l’essència del problema’, va declarar.

Les condemnes del president i el primer ministre
La violència contra l’1-O va generar rebuig i crítiques a les més instàncies més altes de la política eslovena. El primer ministre, Miro Cerar, va expressar a Twitter la seva preocupació i va fer una crida al diàleg per aconseguir una solució política.

D’altra banda, el president del parlament, Milan Brglez, va declarar que Catalunya té el dret d’autodeterminar-se i va afirmar que se citaria amb l’ambaixador de l’estat espanyol per a demanar-li explicacions sobre la repressió contra el referèndum.

Gasteizko Parlamentua (2014)

Gasteizko Parlamentuak autodeterminazio eskubidea berresten du:

Albistea: El Parlamento de Gasteiz ratifica el derecho de autodeterminación de Euskal Herria

Ikus ondokoak:

Autodeterminazio eskubidea berretsi du EAEko Legebiltzarrak

Mon dieu! Autodeterminazioa! (2014an!)

Mandangazaleak, aurka

Mandangazaleek ez dute onartzen autodeterminazio eskubidea:

Ikus ondoko hauek:

EPI espaziotik: EPI espaziotik datozen albisteak, berorren segida: Ipuintxoaren gehigarriak eta postrea: Pastiza, postre edo deserta bezala.

Ez autodeterminazioa, ez independentzia, ez ezer, demagogia baizik!

Ná de ná!

Biba Granada honetako estatus politiko “burujabea” (sic)!

Mon dieu!

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

7 + 2 =