Bide orriak Katalunian eta Euskal Herrian

(a) Katalunia: independentzia egunerako falta dena neurtuz hasi dira…

(b) Independentzia lortzeko, autodeterminazio eskubidea da giltza

Falten 11 mesos, 11 dies i 11 hores per culminar el procés independentista català1

La CUP estrena el web ‘Observatori del Procés’ per fiscalitzar com avança el full de ruta

Analitzar i fiscalitzar el ritme d’aplicació dels acords que han de permetre culminar el procés independentista català. Aquest és l’objectiu de la pàgina web “Observatori del Procés” que ha posat en marxa aquest dimarts la CUP-Crida Constituent i que marca com a data límit el mes setembre del 2017. Segons els cupaires, el compte enrere ja ha començat i cal celebrar un referèndum, com es va comprometre el president Puigdemont durant la qüestió de confiança, no més enllà de la tardor de l’any que ve.

El web, impulsat per la CUP amb la col·laboració de diferents periodistes independents, s’anirà actualitzant cada setmana i diferents articulistes analitzaran la conjuntura política catalana. Els promotors asseguren que aquesta és una legislatura “excepcional i complexa” i que eines com aquestes són necessàries per demostrar si s’assoleixen els acords establerts amb la força que governa, Junts pel Sí, pel que fa al procés sobiranista.

De moment, aquest observatori s’estructura en 8 eixos centrals: els compromisos derivats de la declaració del 9N, els pactes establerts en la comissió del procés constituent, les lleis de desconnexió, la desobediència de les resolucions del Tribunal Constitucional, els nous pressupostos de la Generalitat, el referèndum i els punts acordats durant la qüestió de confiança i el debat de política general.

Des de la CUP asseguren que cal “posar a disposició de tothom tota aquella documentació i elements informatius que facin més entenedor el procés i els compromisos de cadascun dels actors polítics que hi participen”. Alhora, deixen clar que aquest observatori no fa un seguiment de la tasca “no menys important” que fa la societat civil “des del carrer, des del municipalisme i des de les associacions i organitzacions que treballen fora de l’àmbit institucional”. “

(c) Euskal Herria: 10 urte gehiago igaro behar omen dira…

(d) Ez dakigu zer nolako porrusalda mota lortzeko, ahulezia kontzeptual, teoriko eta praktikoa da nagusi

Ikus Katalunia, Eskozia eta Euskal Herritiko albisteak

Berri zaharra edo zahar berria edo dena delakoa:

2026rako “Euskal Errepublika Konfederala” proposatuko du Sortuk.

Orain dela 25 urte ba omen genekien autodeterminazio eskubide zela giltza gure herriaren independentzia lortzeko bidean…

Baina urte horiek guztiak galdu egin ditugu: Euskal Herria: 25 urte galduta

Gora gu eta gutarrak!

Berriki jakin dugunez, beste 10 urte gehiago pasa behar omen dira gurean nagusi diren

faltsukeria hutsak eta kontzeptu erabat ahulak gainditzeko…

Bejondeigula.

Tartean, progreak nagusi gure herri zafratu honetan.

Gogoratu: Progre guztientzako mezua…


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude