Katalunia eta referenduma

(i) Referenduma

El referèndum… i la societat nova que vindrà1

… En aquest context, el referèndum s’erigeix com l’única eina amb prou suport per posar fi a aquest tràngol inacabable. Res pot resultar més bell que una societat autoconvocant-se a si mateixa a fi de decidir com autoorganitzar el seu present. El rerefons d’aquesta qüestió no és jurídic, sinó polític, i l’organització d’un referèndum per part d’una societat subalternitzada com la catalana no dependrà mai de si l’estat del qual forma part per la força de les armes li concedeix, o no, el dret de dur-lo a terme. (…)

… incapaços de comprendre que el poder polític de tota societat rau en la societat mateixa i no pas en els permisos condescendents que els Senyors que la governen ens atorguen.

tot referèndum d’independència exclou de fixar un nombre mínim de participació, perquè això condueix directament els sectors socials que no en són partidaris a no participar-hi, la qual cosa graponeja obscenament el sentit dels qui, abstenint-se de votar, acceptaran qualsevol dels resultats possibles. Dit d’una altra manera, no hi ha major manifestació del posicionament que una societat emprèn que convocar tothom a votar en un afer semblant. Ets partidari de la independència de Catalunya? Pots votar que sí, que no o abstenir-te’n (tant se te’n dóna què guanyi). Si no hi participes, deixes a les mans dels votants la decisió final. No és gaire difícil de comprendre. Segles de repressió haurien d’immunitzar les classes populars catalanes contra xantatges sostinguts i imbecil·litzadors professionalitzats. (…)

Mentre la gent important fa entrevistes i discurseja i es mira al mirall, la gent del carrer hem d’estendre la flama de la més bella i racional esperança per la llibertat. Referèndum? Sí, és clar. I justícia social rajant imperativament de sota de les llambordes, i tot allò de bonic que vindrà. És un privilegi viure-ho, i no hi ha res més poderós que una il·lusió col·lectiva. Fem-ho.”

(ii) CUP eta JxSí

La proposta conjunta de JxSí i la CUP per al referèndum del 20172

“‘El Parlament de Catalunya insta el govern a la celebració d’un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard el setembre del 2017 amb una pregunta clara i de resposta binària.’ Aquest extracte correspon a la proposta de resolució que avui al vespre Junts pel Sí i la CUP han presentat al parlament. No s’hi fa cap referència al referèndum pactat.

L’acord ja havia transcendit, però amb el document a la mà se’n poden saber més detalls. El govern es compromet a activar tots els dispositius per a dur a terme la consulta. El primer serà constituir una comissió de seguiment per a ‘l’impuls, control i execució del referèndum’ abans del mes de desembre.

(…)

Una comissió d’experts internacionals
També es crearà una comissió d’experts encarregats de fer
un seguiment del procés d’autodeterminació. En formaran part persones de l’àmbit internacional que hagin conegut processos similars, a més de juristes coneixedors de la matèria. ‘L’objectiu d’aquesta comissió serà deixar constància del respecte per les garanties democràtiques en tot el procés, incloent-hi el referèndum, per part de les institucions catalanes i per part de l’estat espanyol’, diu el text. Aquesta comissió, igual que la que farà un seguiment del referèndum, s’ha de constituir abans d’acabar l’any i farà una conferència pública per a exposar els objectius.”

(iii) Autodeterminazio referenduma

CUP #sensepor@cupnacional3

Qui diu que no? REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ #perlarepública Garantim-ne la celebració! 🙂

2016 urr. 6

CUP #sensepor@cupnacional

Tirem pel dret… #perlarepública #DPG2016

Elisenda Paluzie@epaluzie4

El millor q podem fer xr tots els investigats/encausats pel procés és acabar-lo aviat exercint el dret d’autodeterminació i esdevenint estat

2016 urr. 6

(iv) Parlamentua

David Fernàndez #YPG@HiginiaRoig5

El Parlament avala amb majoria absoluta les propostes de referèndum de JxSí, CUP i CSQP http://ara.cat/_6329099b?s=t  via @ARApolitica

2016 urr. 6

El parlament diu sí al referèndum amb els vots de JxSí i la CUP i l’abstenció de CSQP6 


Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude