CUP: desastrea ote?

Zaldieroa

Anna Gabriel-ek: ‘S’ha constatat que el canvi de Mas per Puigdemont no era la fi del procés’1

CUP-ekoen jarrera desastrea izango zen,…

Irakur, bestela, euskal prentsa demokratiko osoak zioena eta bertako iritzi emaileek ziotena!

Desastrea?

Demano si valoreu positivament el canvi. Si el resultat és bo. No parleu de satisfacció si no voleu.

—Ningú no pot negar que és positiu haver demostrat que era possible una altra presidència. Ningú no pot negar que hem silenciat totes aquelles boques que des de la caverna espanyola vinculaven el procés amb una persona determinada. És evident que qui deia que no trobaríem un perfil tan ocurrent com el president Mas, que encarava tan bé les sessions de control, ha pogut comprovar que el senyor Puigdemont les entoma amb molta solidesa des del primer dia. Hem demostrat també que hi ha un perfil de gent compromesa amb l’independentisme des de fa molts anys que segueixen amb coherència aquesta trajectòria, com el cas de Puigdemont. Continua essent un president de Convergència i nosaltres proposàvem inicialment que era millor un perfil independent. No sé si dir que valia la pena de provar un canvi, però s’ha constatat que el canvi no era el cataclisme que se’ns dibuixava. Que el canvi de Mas per Puigdemont no era la fi del procés.

(…)

Aquest paper d’accelerador que us doneu és coherent amb la voluntat de sumar sensibilitats que ara han votat CSQP o En Comú Podem i que no ho veuen clar?

—Sí. Nosaltres defensem la ruptura com a sinònim d’obertura de portes a la transformació social. Sempre hem dit que en el marc de l’estat espanyol, de la seva constitució, de l’estatut d’autonomia i d’aquest sistema econòmic no es poden aconseguir les polítiques socials que determinades formacions diuen que volen. La resposta s’escriu en clau de ruptura amb l’estat. Per poder fer determinades polítiques socials, necessitem un terreny de joc nou. És en aquest camí de ruptura on creiem que es poden recuperar sobiranies. I és així com podem convèncer o seduir la gent que vol recuperar sobiranies en clau social i democràtica. Accelerar aquesta ruptura és una manera d’acostar la possibilitat a determinats sectors. “

Soberania ekonomikoa ere?

Bill Mitchell Bartzelonan egongo da datorren maiatzean…

Ikus ondoko linkak:

Katalunia eta DTM

Katalunia, mon amour!

Urtarrilak 3: Katalunia, CUP eta Euskal Herria

Katalunia: erronkarik handiena eta sakonena

Euroa, eurogunea, Katalunia eta CUP

Eurexit-erako pizgarri ekonomiko eta politikoa: Albistea 14 orrialdean, 7. oharrean: 20 hitz

Ea, bada!


Iruzkinak (1)

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude